– Det er noe veldig spesielt med å spille for Liverpool

Toppscoreren har blitt månedens spiller i Liverpool, igjen...

12. apr 2018 kl 19.00 Arild Skjæveland

Mohamed Salah har vært i en helt utrolig form denne våren. Siden nyttår har han 15 mål på 14 starter for klubben. Totalt står han med 39 mål og 12 målgivende på 44 kamper. Det er tall man kun er vant med fra spillere som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Salah var torsdag på Albert Dock og filmet sammen med CNN, for en spesial som skal brukes i oppladningen til VM. Spesialen heter «Mohamed Salah: Liverpool’s Egyptian King», og skal sendes før VM. Der snakket han litt om det å spille for Liverpool.

– Det er noe veldig spesielt med å spille for Liverpool, sa Salah, som blant annet besøkte Beatles-museet på turen på Albert Dock.

Spesielle Champions League-kvelder

Liverpool er i semifinalen i Champions League for første gang på ti år. At den turneringen er spesiell for LFC har Salah forstått.

– Champions League-kveldene er spesielle for supporterne. Du kan føle det i gatene, sier han i CNN-intervjuet.

– Da vi så trekningen visste alle at det ville bli en vanskelig kamp. Jeg visste det ville bli tøft, men jeg sa vi måtte være positive og vinne, og det var det vi gjorde. Atmosfæren i den første kampen mot Man City er første gang jeg har opplevd noe slikt.

James Pearce i Liverpool Echo twitret at Salah ikke har startet en kamp på Anfield siden Boxing Day uten å score – det er en utrolig statistikk, og lovende før Bournemouth gjester Liverpools hjemmebane på lørdag.

Månedens spiller – igjen

For sjette gang denne sesongen er Mohamed Salah kåret til månedens spiller i Liverpool. Det er sjette gang av åtte mulige for egypteren, som var best i mars måned foran Andrew Robertson og Alex Oxlade-Chamberlain.

– Tusen takk. Jeg er veldig glad for å vinne igjen, men som jeg har sagt mange ganger før er det viktigste å vinne kamper og få poengene. Jeg ønsker alltid å score for at laget skal ta poeng, sier han ydmykt som alltid til Liverpoolfc.com.

Han fikk i oppgave å velge sin favoritt av sine seks scoringer den måneden.

– Jeg vet ikke. Alle var veldig viktige for meg, men dersom jeg må velge et vil det bli det mot Crystal Palace fordi det kom etter 85 eller 86 minutter. Også da jeg scoret hattrick, det tredje mot Watford. Det ga meg en god følelse.

Dalglish er stor fan

Kenny Dalglish er meget imponert over det han har sett så langt. «The King» er stor fan av «The Egyptian King».

– Han har vært fantastisk, og må ha overgått alle sine egne forventninger. Jeg tror ikke Jürgen ville ha forventet 39 mål så langt, sier Kenny i et intervju med LFCTV.

– Han er ydmyk, og selv om han har scoret så mange mål prøver han fortsatt å gjøre sin jobb. Han gjør jobben når han ikke har hatt ballen, og det er fantastisk.

– Han har vært et strålende kjøp, og det er fint å se at han sier han er så glad for å være her, sa Kenny på klubbens TV-sending fra Aintree Racecourse.

STOR FAN:
STOR FAN:  Kenny Dalglish lar seg begeistre av Liverpools toppscorer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]