– Dette er mitt livs viktigste kamp så langt

Trent Alexander-Arnold insisterer på at stemningen på Stadio Olimpico ikke vil skremme ham.

30. apr 2018 kl 00.06 Einar Kvande

Forsvarsspilleren håper at han kan hjelpe Liverpool til Champions League-finalen i Kiev. Da må Liverpool gjøre jobben i Roma først.

– Vi reiser dit for å gjøre en jobb. Vi ønsker å vinne, og ta oss til finalen, sier Alexander-Arnold til Liverpool Echo.

– Vi vet de må gå for å score mål, akkurat som City i kvartfinalen. Vi bestod City-testen, og forhåpentligvis består vi testen igjen på onsdag.

– Vi har fart i laget, og når motstanderen gambler kan vi spille inn bak dem. Vi har løpsvillige spillere. Spesielt de tre i angrepsrekka går på løp hele tiden, og vi vil forsøke å finne dem.

– Vi vet det blir en skremmende stemning der, akkurat som våre fans skapte på Anfield. Vi må være forberedt på det både mentalt og fysisk. Jeg prøver å ikke la meg påvirke av det. Jeg prøver å tenke så modent som mulig. Jeg studerer alle de rutinerte spillerne rundt meg i slike situasjoner, og ser hva de gjør.

– De rutinerte spillerne har hjulpet meg. De sier jeg skal nyte det, først og fremst. Spille med et smil om munnen, og ikke bry meg om stemningen eller motstanderen. Tidligere i sesongen ville jeg kanskje ikke ha tatt de samme avgjørelsene som jeg gjør nå.

Like mange som Everton

19-åringen, som fikk en lårhøne mot Stoke på lørdag, har faktisk spilt like mange Champions League-kamper denne sesongen som Everton har i hele sin historie. Åtte i tallet. Da regner vi ikke med kvalifiseringskampene.

– Å, har vi like mange? Forhåpentligvis spiller jeg på onsdag da. Det vil være en fin statistikk å vise til, at jeg har flere enn dem.

Alt har imidlertid ikke gått på skinner for den unge forsvarsspilleren denne sesongen, og etter tapet på Old Trafford fikk han mye kritikk.

– Det var en tøff kamp og en tøff dag for meg. En av disse dagene du lærer av.

– Jeg lærte av feilene jeg gjorde, for å sørge for at det ikke skjer igjen. Jeg har prøvd å slå tilbake og bevise at jeg duger med gode prestasjoner etter den kampen.

Nå er det Stadio Olimpico som er neste stoppested.

– Du trener hele livet, i årevis, for denne type kamper og denne type sjanser. Alt jeg har gjort så langt i karrieren er forberedelser til en kamp som den på onsdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]