HVEM VAR BEST:  Luis Suarez har vært savnet i flere år i Liverpool, men endelig ser det ut til at savnet er borte.

Tre kjapppe før Bournemouth:Er Salah denne sesongen bedre enn Suarez var i 2013/2014?

Liverpool.no-redaksjonen svarer på spørsmål om Wijnaldum, forsterkninger og Suarez vs Salah.

Bør Gini Wijnaldum få fortsette i 6er-rollen?

HVEM BØR SPILLE DEFENSIVT?  Jordan Henderson eller «vikaren» Georginio Wijnaldum?

Arild Skjæveland:Gini Wijnaldum har gjort det veldig bra der i dei to siste kampane, men det er vel først og framst for å gjere han klar til City-kampen der Jordan Henderson var suspendert. Eg ser gjerne at Henderson får tilbake plassen, for han var enorm der i den første kvartfinalen. Likevel er det sjølvsagt gledeleg at Wijnaldum viser at han kan fungere såpass bra i den rollen.

Einar Kvande:Gini har storspilt i rollen de to siste kampene mot Everton og Manchester City, så det er ikke sportslige årsaker som er grunnen til at jeg mener at han bør få hvile, men at vi har muligheten til å benytte en uthvilt Jordan Henderson der, som også har vært i god form, mot Bournemouth. Gini kan få lade batteriene litt igjen i den kampen, på innbytterbenken. Jeg ville kjørt Hendo, Milner og Ox på midtbanen på lørdag.

Tore Hansen:Jeg synes det ligger litt i kortene at kaptein Henderson går inn på laget igjen lørdag. Gini har definitivt ikke spilt seg ut. Han har riktignok en sesong med varierende prestasjoner bak seg, men har gjort en kjempejobb i de siste kampene. Likevel tror som sagt han får hvilt seg mot Bournemouth. Jeg ville satt inn en spiller med friske bein. Vi trenger at kapteinen vår får spille seg i form til de viktigste slagene denne våren.

Hva skal til for at Liverpool blir tittelutfordrer neste sesong?

Arild Skjæveland:Då må det handlast trur eg, og dei må handle mykje. Førsteelleveren til Liverpool er god nok til å matche alle lag i Premier League, for ikkje å seie Europa no når ein ser kor langt laget har komt. Bak der igjen er det tynt, og samanlikna med konkurrentane trur eg Liverpool har ein av dei tynnare troppane. Ein har vore ganske heldig med få skadar på dei tre spelarane lengst framme denne sesongen, men skal ein vinne ligaen skal ein ha bra flaks på skadefronten igjen samstundes som andre ledd blir styrka.

Einar Kvande:Stabilitet, som kan oppnås ved at stallen styrkes ytterligere. Vi er mye mer sårbare for skader enn Manchester City over 38 kamper, fordi vi ikke kan skilte med like mange gode spillere bak de beste 11. Vi har heller ikke råd til å miste flere av våre beste spillere til Europas pengeklubber.

Tore Hansen:Den største faktoren til å utfordre ligagullet må være at Klopp får beholde spillerne han ønsker å beholde denne sommeren. Det lå mange spesielle faktorer bak salget av Coutinho, men en liten pluss vedrørende salget i januar er at vi nå slipper å ha en slik føljetong hengende over oss i det kommende vinduet. Jeg tar det for gitt at det kommer et par bra forsterkninger inn i tillegg til Keita, og da vil vi ikke være langt unna å kunne kjempe om det meste. VVD har også rukket å etablere seg og vi har fått inn Karius i stedet for Mignolet mellom stengene. Det kan kanskje bety 5-10 ekstra i ligaen over 38 kamper? Når det er sagt, Manchester City virker fortsatt råsterke - selv etter den siste uken og kommer garantert ikke til å hvile på laurbærene dessverre.

Er Salah denne sesongen bedre enn Suarez var i 2013/2014?

Arild Skjæveland:Eg sa lenge nei, men er i ferd med å helle meir og meir mot ja. Det han driv med er ikkje til å tru. Så ekstrem, så stabil, og så kul! Det går ikkje an å mislike Mohamed Salah. Det han driv med denne sesongen er heilt vanvittig.

Einar Kvande:De er to veldig forskjellige spillere i mine øyne. Suarez var på mange måter en individualist den sesongen, selv om han gikk godt i spann med Sturridge. Jeg føler at Salah er mer en lagspiller, som har profittert på glimrende samhandling i angrepet. Suarez gjorde mye mer på egen hånd, selv om vi har sett individuell brillianse og strålende solomål av Salah også. Jeg finner det vanskelig å sammenligne de to. Suarez var spiss, mens Salah først og fremst er en ving. Svært gode spillere begge to, og jeg skulle gjerne ha sett begge i troppen vår samtidig.

Tore Hansen:Jeg synes det er vanskelig å sammenligne de to direkte, men jeg er nær ved å svare Salah. Rett og slett fordi han i tillegg til alle sine ferdigheter nærmer seg 40 mål. Han er jo ingen spiss og da teller målene en del ekstra i min bok. Luis var mye mer et «one-man band» i Liverpool og scoret mange av målene på pure trass og vilje. Forskjellige personer både på og utenfor banen. Salah er den perfekte stjerna som alle liker. En lagspiller med enorm disiplin og imponerende stabilitet. Likevel, jeg rangerer Suarez svært høyt og slik LFC spiller for tiden hadde han jo passet perfekt inn som en okse på topp. Som sagt et meget vrient valg, men den egyptiske kongen vinner med minst mulig margin.

Del

Bournemouth

17.12.2017 08:30

Kampdag!

15.04.2018 12:14

Dette skriver avisene:«Det er ikke lenger et spørsmål om Mohamed Salah vil score, men når?»

Igjen handler det meste av overskrifter om Mohamed Salah, men den virkelig stjernen i laget er det velsmurte Klopp-maskineriet.

14.04.2018 22:08

– Vi var som løver

Jürgen Klopp mener Liverpool vant på eksepsjonelt vis mot Bournemouth.

Georginio Wijnaldum

02.05.2018 23:14

– Sparte det til en spesiell anledning

Scoringen på Stadio Olimpico var Gini Wijnaldums første nettkjenning på bortebane for Liverpool.

01.05.2018 17:47

Pressekonferansen foran returoppgjøret:Kommenterer ikke Buvac-saken

– Det er veldig stort å være her, sier manageren foran Roma-kampen.

25.04.2018 15:18

– Vi ville tatt 5-2 før kampen

Georginio Wijnaldum ser ingen grunn til å deppe over de to bortemålene som Roma fikk med seg fra Anfield.

3 kjappe

12.05.2018 20:09

Tre kjappe foran serieavslutningen: Hvorfor blir den siste seriekampen igjen så avgjørende?

Liverpool.no-redaksjonen om sesongavslutningen, forsterkninger for neste sesong, og årets overraskelser og skuffelser.

03.03.2018 10:21

Når bør Klopp spare de beste spillerne?

Liverpool.no-redaksjonen om sparing av supertrioen og ærlighet rundt troen på 20 mål fra Firmino.

01.02.2018 14:09

Tre kjappe overgangsspesial:Hva tenker du om resten av sesongen nå?

Liverpool.no-redaksjonen om skadefrykt, hvem av rivalene som har handlet best og terningkast til overgangsvinduet.

Siste Til vår nyhetsoversikt
19.11.2018 kl 23:08

Solanke har full tiltro til Klopps plan

Dominic Solanke nekter å la seg frustrere av mangelen på spilletid i Liverpool denne sesongen.

+
19.11.2018 kl 21:44

Van Dijk sikret gruppeseieren

Nederland lå an til tap, men så dukket Liverpool-stopperen opp.

+
19.11.2018 kl 19:43

– Henderson klar til helga

Jordan Henderson sto over for England, men er sannsynligvis tilbake mot Watford.

+
19.11.2018 kl 18:35

– Jeg kunne ikke tro det da jeg hørte om Liverpool-interessen

Andy Robertson hadde sett seg ut en annen klubb, da han fikk vite at han var ønsket av Liverpool.

+