Det blir ikke videodømming i Premier League neste sesong

Klubbene stemte imot.

13. apr 2018 kl 16.13 Arild Skjæveland

Premier League-klubbene bestemte fredag at det ikke skal innføres VAR i Premier League neste sesong. De 20 klubbene møttes til avstemming, og det ble besluttet at eksperimenteringen i cupene kunne fortsette.

Klubbene mener systemet ikke er klart til å brukes i ligaen enda.

Avgjørelsen ble tatt etter diskusjoner rundt erfaringene med VAR i cupene denne sesongen, samt situasjoner fra eksperimentering andre steder, melder Premier League i en pressemelding.

Vil gi mer informasjon

Ifølge The Mirrorønsker Premier League-sjefen å sjekke mulighetene for mer bruk av storskjerm, for å informere publikum, og få ut beskjed om at VAR brukes over høytaleranlegget.

Mye av kritikken mot videodømmingen denne sesongen har gått på at de som er på stadion ikke aner hva som foregår, og at ting har tatt lang tid. Spesielt på Anfield i cupkampen mot West Bromwich gikk det veldig mye tid på VAR.

Klubbene er nå enig om at testene fortsetter ut neste sesong, for å få på plass flere forbedringer rundt systemet, og spesielt kommunikasjonen til de som er på stadion, og de som sitter og ser på TV-skjermene hjemme.

– Vi ønsker riktige beslutninger

Jürgen Klopp fikk spørsmål om VAR på sin pressekonferanse i dag. I Bundesliga har det blitt brukt denne sesongen. Hans eneste erfaring med det, er fra den nevnte West Brom-kampen i januar.

– Det var veldig interessant mot West Brom. Det tok tid i Tyskland før det fant sin plass. Jeg foretrekker riktige beslutninger, men det er ikke perfekt og det trengs å fikses på, sa Klopp på dagens pressekonferanse.

– Straffen mellom Real Madrid og Juventus, måtte de sett på i to timer for å ta en beslutning. Det er fortsatt vanskelig. VAR er der for å hjelpe dommeren, ikke til å gjøre livet vanskeligere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]