Klopp om semifinalen:– Jeg kan ikke hjelpe de som tror dette er den enkleste trekningen

Jürgen Klopp tenkte ikke «jippi, Roma», da trekningen var unnagjort.

13. apr 2018 kl 15.16 Arve Vassbotten

Fredag ble det klart at Roma blir Liverpools motstander i semifinalen av Champions League. Liverpool skal spille hjemme på Anfield tirsdag 24. april, mens returoppgjøret mot Roma spilles onsdag 2. mai.

– Fordi jeg visste jeg måtte si noe etter trekningen, prøvde jeg å tenke på hva jeg føler, men det var ikke slik at jeg tenkte: «Takk Gud, at det ikke ble Bayern, takk Gud, for at det ikke er Real Madrid, jippi, Roma», eller på noen annen måte, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

Aldri vært i Roma som turist engang

– Dette er bare trekningen. Jeg vet det er veldig spennende, men den viktigste nyheten er at vi fortsatt er i turneringen. Uansett hvem vi ville trukket ville jeg sagt at vi hadde en sjanse, fordi dette er fotball. Så vi har en sjanse mot Roma.

– Men hvis noen tror dette er den enkleste trekningen, kan jeg ikke hjelpe denne personen. De så åpenbart ikke begge kampene mot Barcelona. 4-1-resultatet i den første kampen gjenspeilet ikke kampen. Det var geniet Messi mot et godt Roma-lag. Den andre kampen var utrolig, det var utrolig det de gjorde. De burde sannsynligvis vunnet 4-0 eller 5-0. Jeg var veldig imponert, sier Klopp.

For Klopp blir dette hans første møte med Roma.

– Jeg har aldri vært i Roma før, ikke engang som turist, så det vil bli helt nytt for meg. Jeg har spilt mot Bayern noen ganger, åpenbart, og jeg har møtt Real Madrid noen ganger. Så fra et spenningsperspektiv er det veldig kult, for jeg har aldri spilt i Roma. Det er en nydelig by, men vi drar ikke dit for sightseeing.

Alle vet hvor viktig Mohamed har vært for vår sesong, og de har spilt en sesong uten ham. Hvor ville de vært om han var der fremdeles?Jürgen Klopp
FEIRET I ROMA OGSÅ:
FEIRET I ROMA OGSÅ:  Det blir spennende å se hva slags mottakelse Mohamed Salah får når han returnerer til Roma.

Galskap rundt Salah

For én Liverpool-spiller vil de to kampene bli ekstra spesiell. Mohamed Salah forlot Roma etter å ha scoret 15 mål for laget forrige sesong. For 44 millioner pund ble han klar for Liverpool 22. juni i fjor. 39 mål har det blitt siden for Liverpool.

– Selvsagt vil det bli interessant for Mo, men det viser kvaliteten til Roma. Alle vet hvor viktig Mohamed har vært for vår sesong, og de har spilt en sesong uten ham. Hvor ville de vært om han var der fremdeles? Sier Klopp.

– Det vil bli veldig interessant for ham, og hundre prosent spesielt. Det er allerede mye interesse for han uansett hvor vi drar, men det kan bli galskap i Roma. Han kan takle det, det er jeg sikker på.

Klopp mener det ikke har noe å si for utfallet at første kamp er på Anfield.

– Alle lagene er for sterke. Atmosfæren er alltid viktig, selvsagt.

– Jeg tror de vil se på det som en fordel, men alt avhenger av det første resultatet. Men første kamp på hjemmebane ser jeg virkelig fram til, for det vil bli en spesiell atmosfære.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]