Et halvt dusin på skadelista

– Så lenge vi har elleve stykker, kommer vi alltid til å være en utfordring for dem, sier Klopp.

3. apr 2018 kl 19.28 Marius Rabben

Det tynnes ut i Liverpools rekker, særlig bakover, foran de tre storkampene i løpet av bare ei uke.

I dag kom nyheten om at Joël Matip mister resten av sesongen med en lårskade, og fra før regnes både Joe Gomez og Ragnar Klavan som utilgjengelig til onsdagens møte med Manchester City i Champions League.

– Hvis det er en midtstopper i rommet, er jeg åpen for samtaler, sa Jürgen Klopp under dagens pressekonferanse på Anfield.

– NOEN MIDTSTOPPERE HER?
– NOEN MIDTSTOPPERE HER?  Manageren må klare seg uten Joël Matip, Joe Gomez og Ragnar Klavan mot Manchester City.

Lenger frem på banen er heldigvis ikke Adam Lallanasin hamstringskade like alvorlig som først fryktet, men han må jobbe hardt for å rekke et comeback innen sesongslutt.

Samtidig er Klopp tvilsom til at Emre Can rekker den første kvartfinalekampen.

Can snart tilbake

– Han har en treningsøkt denne ettermiddagen, men selv om vi virkelig kunne trengt ham, kan vi ikke forhaste det. Sånn er det. Det er ikke mulig, sier manageren til Liverpoolfc.com.

Can var ikke med mot Crystal Palace i helga grunnet et ryggproblem som gjorde at han måtte ut mot Watford før landslagspausen.

Til pressen i ettermiddag sa Klopp riktignok at 24-åringen vil være «veldig, veldig nær» å være tilgjengelig for kamptroppen, men at han trolig må vente til lørdagens Merseyside-derby eller returoppgjøret i neste uke.

– Jeg er alltid åpen for bedre nyheter, men jeg forventer det ikke, for å være helt ærlig, forteller manageren.

– Det kan hende at det ikke er nok tid for morgendagen, men kanskje Everton eller på tirsdag. Dette bør ikke ta altfor lang tid. Men når vi snakker om morgendagen, så tror jeg ikke det.

I tillegg bekreftet tyskeren at Ben Woodburn ikke er aktuell for troppen onsdag kveld.

Clyne vurderes

På den annen side: Nathaniel Clyne er i god fysisk form og tilgjengelig til oppgjørene denne uka, fastslår Klopp. Men han påpeker, som tidligere, at spillerytmen til landslagsbacken er borte etter å ha vært ute av førstelaget siden oppkjøringen grunnet ryggproblemer.

– Selvfølgelig, svarer Liverpool-manageren på spørsmål om Clyne er tilgjengelig.

– Det eneste problemet vi har, er at Clyney har vært uten fotball i lang tid; han har hatt kamper med U23-laget, men bare litt de to siste månedene. Fysisk sett er han i form, men han har ikke fotballrytmen i kroppen.

TILGJENGELIG:
TILGJENGELIG:  Høyreback Nathaniel Clyne – her under tirsdagens treningsøkt på Melwood.

Uten Gomez på blokka står det mellom Trent Alexander-Arnold og langt mer rutinerte Clyne.

– I morgen kveld er det en veldig spesiell kamp og en veldig krevende motstander, spesielt for forsvarsspillerne. Dette er en avgjørelse jeg må ta. Vi har i det minst nok alternativer i den posisjonen, og det er bra. Forhåpentligvis forblir det slik, sier Klopp.

– Stiller med et veldig godt lag

Manageren graver seg imidlertid ikke ned av skadeproblemene foran Champions League-kvarten.

– Jeg har alltid håndtert ting i livet mitt som de er. Det er alltid et øyeblikk hvor du får informasjon, og det er ikke det beste øyeblikket. Men når du har fått informasjonen, kan du håndtere det. Og det har jeg gjort allerede. Det var for to dager siden, da jeg fikk vite at de to (Matip og Lallana) ville være ute.

– Så lenge vi har elleve stykker, kommer vi alltid til å starte og være en utfordring. Det er selvsagt ikke kult, men ingen trenger å bekymre seg for humøret mitt, jeg har det helt fint. Vi kommer til å stille med et veldig godt lag hvis det ikke skjer noe annet, og vi skal være klare.

Avspark på Anfield mellom Liverpool og Manchester City er onsdag kl. 20.45 på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]