Firmino starten på rekke nye kontrakter?

Kontrakten til Emre Can løper ut i sommer, mens tre andre i førstelagstroppen har kontrakt til 2019. Det kan bli mange nye avtaler skrevet på Anfield før neste sesong.

30. apr 2018 kl 08.53 Torbjørn Flatin

Roberto Firmino har hatt sin beste sesong hos Liverpool FC, noe som gjenspeiler den glede fansen viser over at brassen nå har knyttet seg til de røde fram til 2023.

En vil vente at ny avtaler med resten av supertrioen, Mohamed Salah og Sadio Mané, er helt øverst på prioriteringen til Jürgen Klopp. Det vil også være andre som manageren ønsker å sikre seg på lengre avtaler innen neste sesong starter.


Førstelagstroppens kontrakter

Liverpool Echo har sett hvor lange kontrakter dagens tropp har, hvor avtalene løper til juni det aktuelle året.

Frem til 2018 – Emre Can

Frem til 2019 – Ragnar Klavan, Alberto Moreno, James Milner

Frem til 2020 – Joel Matip, Nathaniel Clyne, Jordan Henderson, Adam Lallana, Danny Ings

Frem til 2021 – Simon Mignolet, Loris Karius, Dejan Lovren, Andy Robertson, Trent Alexander-Arnold, Georginio Wijnaldum, Sadio Mané

Frem til 2022 – Joe Gomez, Alex Oxlade-Chamberlain, Mohamed Salah, Dominic Solanke, Ben Woodburn

Frem til 2023 – Virgil van Dijk, Roberto Firmino


Belønnes

De fleste tror vel at Emre Can kommer til å skrive en lukrativ kontrakt med en utenlandsk klubb, som fri agent, om et par måneder. Selv om klubb og spiller hevder at ingen endelig avgjørelse er tatt.

De neste på listen er rutinerte Klavan, Milner og Moreno. Det har allerede vært snakk om at Ragnar vil få tilbud om en forlengelse. Klopp liker også å ha de to andre i troppen, men trolig vil det være mye opp til spillerne selv om hvor deres karriere tar veien videre.

Gode sesonger belønnes også gjerne mye nye og mer verdifulle kontrakter. Spillere som Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson kommer i den kategorien. Kanskje vil Klopp også understreke at han velger Loris Karius som sin keeper ved å gi ham en ny avtale?

Spillere som Matip, Clyne, Henderson og Lallana har to år igjen etter denne sesongen, og klubben vil tenke på deres fremtid – og at man ikke vil risikere å komme opp i en situasjon som den med Emre Can hvor man til slutt risikerer å la spilleren gå uten vederlag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]