U23:Surt poengtap i toppkampen

Liverpool ledet hjemmemøtet med Arsenal til to minutter på overtid.

6. apr 2018 kl 19.32 Marius Rabben

Med sin første scoring for klubben så venstreback Tony Gallacher ut til å bli matchvinner i fredagens toppkamp på Prenton Park.

Etter en jevn og underholdende time ble han spilt fri av Yan Dhanda på vei fremover, og en glimrende avslutning fra venstresiden i boksen havnet oppe i lengste kryss.

En fortjent ledelse etter at Liverpool startet 2. omgang klart best. Før pause var det riktignok Gunners som viste seg fra sin beste side og skapte en rekke sjanser, men keeper Caoimhin Kelleher storspilte bakerst og fikk god hjelp av oppofrende, godt forsvarsspill.

Fysioen utvist

Begge lag brant store muligheter etter ledermålet, hvor Kelleher fortsatte storspillet i den ene enden, mens Dhanda og Toni Gomes ikke var heldige nok foran mål i den andre.

Åtte minutter før slutt satte Liam Millar ballen flott i nettet etter et fremspill, men assistentdommeren vinket for offside. Det fikk Liverpool-benken til å reagere, og i heten kom det en uttalelse som fikk assistenten til å reagere. Det hele endte faktisk med at en rød fysioterapeut fikk marsjordre av dommeren og måtte gå i garderoben.

Temperaturen på banen var heller ikke lenger lunken, men Arsenal slet med å etablere noen form for trykk mot Liverpool-boksen før det ble lagt til fire overtidsminutter.

Stolpetreff, så mål – på overtid

Så flyttet London-laget mange spillere frem og la inn sluttspurten. To minutter på overtid traff Arsenal stolpen, før Kelleher igjen vartet opp med en god redning på et hardt, lavt skudd. Returen ble også stoppet, men retur nummer to ble satt i mål fra kloss hold av Folarin Balogun, tross desperate rop om offside.

En dramatisk avslutning på et intenst oppgjør mellom to ballbesittende lag endte dermed uten en vinner, men for Liverpool føles dette som et nederlag.

Poenget tar Arsenal opp på like mange (36) som ligaleder Leicester, mens Liverpool følger like bak på 3. plass med 34.

De to siste ligarundene spilles mot Everton (B) mandag 16. april og Chelsea (H) søndag 22. april.

Liverpool: Kelleher, N. Williams, Phillips, Johnston, Gallacher; Dixon-Bonner, Kane, Lewis; Dhanda, Gomes, Millar. Benk: George, Sharif, Whyte, McAuley, Hunter

Arsenal: Virginia; Daley-Campbell, Medley, Olowu, Bola; Gilmour, Osei-Tutu; Dragomir, Da Silva, Amaechi; John-Jules. Benk: Fortune, Balogunn, Keto, Coyle, Burton

BARE NESTEN:
BARE NESTEN:  U23-trener Neil Critchley stilte med et svært ungt lag grunnet fravær, men så laget nesten beseire titteljagende Arsenal.

2. omgang

Slutt!

90. min: 1–1 Balogun. To minutter på overtid kommer utlikningen. To gode redninger av Kelleher, men den siste returen settes i nettet fra kloss hold. Veldig surt for vertene.

90. min: Arsenal har mange mann fremme nå og treffer stolpen.

90. min: Fire minutter legges til.

87. min: Vertene bruker tid ved hver mulige anledning nå, og Arsenal har ikke klart å etablere press i jakten på utlikning.

82. min: Merkelig situasjon der assistentdommer vinker for tvilsom offside på Millar som scorer. I heten blir det sagt noe fra Liverpool-benken, og en fysioterapeut ender opp med å bli utvist (!) av dommer, må forlate den tekniske sonen og går i garderoben.

79. min: Strålende ball av Kane inn til Dhanda i boksen, bak siste forsvarer, men han klarer ikke overliste Arsenal-keeperen. Gomes snapper opp returen og chipper over sisteskansen, men ser en forsvarer på streken heade unna.

74. min: Viktig og god redning av Kelleher når Arsenal stormer frem og kommer seg fri ved John-Jules i boksen. Johnston er merkverdig heldig som slipper unna kort i etterkant for en takling idet pasningen igjennom ble slått.

63. min: 1–0 GALLACHER! Glimrende løp langs venstresiden, og pasningen fra Dhanda er presis. Venstrebacken får ballen i boksen og skyter den opp i lengste kryss med førsteberøringen! Gallachers første scoring for de røde. Flott ledermål, og absolutt ikke ufortjent etter Liverpools start på 2. omgang.

55. min: Liverpool har åpnet best etter pause og viser gode tendenser.

52. min: Dhanda spilles frem og holder unna oppasseren på vei inn i feltet. Han kommer litt skrått mot høyre og legger ballen til rette, men skyter høyt over.

47. min: Stor mulighet for Gomes på innlegg fra Kane. Angriperen skyter på volley, men treffer ikke rent og hamrer ballen høyt over og utenfor.

46. min: Arsenal sparker i gang siste halvdel.

PAUSE! 0–0

1. omgang

41. min: Superredning av Kelleher når Amaechi klinker til på volley i boksen. Knallhardt og høyt mot mål, men Liverpool-keeperen er med på dansen og redder strålende.

37. min: Liverpool opprettholder et lite trykk, og Dhanda forsøker skuddfoten fra distanse. Keeper redder.

35. min: Herlig løp av Lewis som får ballen på venstresiden i boksen. Innlegget er ikke ufarlig, men Arsenal-keeperen plukker uten problemer.

35. min: Stor sjanse for John-Jules med hodet på innlegg fra Arsenals venstreside. Spissen tror nok han har dårligere tid og header svakt rett på keeper.

34. min: Fint touch av John-Jules som åpner for et farlig angrep sammen med Amaechi, men Liverpools forsvar ordner raskt opp.

24. min: Dhanda roper på straffe etter å ha ramlet i kroppsduell med Daley-Campbell, som skjermer ballen ut over dødlinja. Dommeren peker på femmeter.

20. min: Johnston er redningsmann igjen når Arsenal får en gratissjanse etter en stygg feilpasning av Kelleher. Stopperen reagerer lynkjapt, stormer inn sentralt og takler John-Julesi boksen.

19. min: Strålende løp og innlegg av høyreback Williams, som finner Dhanda med en lav ball. Dhanda møter den i boksen og skyter på direkten fra kloss hold, men treffer feil og skyter høyt over.

17. min: Ny glimrende involvering av Liverpool-forsvaret. Denne gangen er det Johnston som takler perfekt på et innlegg imot og forhindrer avslutning fra fem meter.

16. min: Angriperen Amaechi får dempe ballen på brystet på rundt 12-13 meter rett foran mål, men rekker ikke å skyte for han stoppes av Liverpool-stopperne, anført av kaptein Phillips, som har spilt bra det første kvarteret.

14. min: Arsenal angriper hurtig og kommer med flere mann etter å ha gjenvunnet ballen, men flagget løftes for offisde.

12. min: Liverpool har kommet seg godt inn i oppgjøret etter en åpning hvor gjestene dominerte ballbesittelsen.

8. min: Dhanda skaffer seg rom på 25 meters hold og øyner mål. Avslutningen blokkeres.

6. min: Ny sjanse for Dragomir etter eminent forarbeid av den raske venstrebacken Bola. Skuddet kommer lavt fra 13–14 meter, men går noen meter på utsiden. Bortelaget har åpnet klart best.

4. min: Arsenal spiller seg bra fram og finner Dragomir i boksen, men de røde får blokkert avslutningen og rydder unna.

4. min: Gjestene har ballen mest i åpningsminuttene.

1. min: Liverpool tar avspark på Prenton Park.

Før kampen

Hjemmekampen mot Gunners skulle opprinnelig blitt spilt i januar, men ble utsatt til i kveld grunnet for mye vann på banen.

– Vi ser alltid frem til kampene mot Arsenal, og vet hvilken type kamp vi vil få. Det blir en tøff og spennende match. Vi kjemper begge om ligatittelen, så det er en kamp vi ser frem til, sier trener Neil Critchley før oppgjøret.

Leicester, med én kamp mer spilt, leder Premier League 2 med sine 36 poeng, mens Arsenal er poenget bak på andreplass. Liverpool bekler fjerdeplass med 33 poeng før kveldens oppgjør.

De røde må imidlertid klare seg uten Curtis Jones, Rafa Camacho og Conor Masterson, som alle har trent med førstelaget denne uka og er med i «bruttotroppen» til lørdagens Merseyside-derby.

Avspark på Prenton Park er kl. 20 norsk tid. Kampen vises direkte på LFCTV GO, og vi oppdaterer denne saken fortløpende med viktige hendelser og informasjon.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]