– Folk har ventet i ti år på dette

Trent Alexander-Arnold var bare ni år gammel sist Liverpool spilte semifinale i Champions League.

24. apr 2018 kl 12.17 Einar Kvande

Det er ti år siden sist Liverpool var i en semifinale i Champions League, og det bærer byen preg av bare noen få timer før avspark mot Roma på Anfield.

– Dette betyr alt. Jeg synes både fansen og klubben har vært veldig tålmodige. Vi er glade for å være tilbake i en semifinale. Det er på dette nivået klubben hører hjemme. Forhåpentligvis blir det mange flere semifinaler i årene som kommer. Vi skal stå på for å nå finalen, og kjempe for å vinne den, uttaler Trent Alexander-Arnold til UEFA.

– Spenningen er til å ta og føle på i byen. Det er ti år siden vi sist var i en semifinale, så mange har ventet i ti lange år på dette øyeblikket, og på at vi skal kjempe om sølvtøy de siste ukene av sesongen, konstaterer den unge scouseren.

– Det blir litt mer liv og røre rundt klubben når man vet at man er så nære å vinne noe stort. Du føler at mange flere legger merke til deg rundt omkring i byen, og de ønsker at du skal gjøre det bra, sier 19-åringen.

– Det er en grunn til at Roma er i semifinalen

Alexander-Arnold vil ikke høre snakk om at det er en fare for undervurdering av Roma fordi semifinalemotstanderen ikke ble Real Madrid eller Bayern München.

– Roma er en enorm klubb med et stort lag. De har gjort det bra som har kommet til semifinalen. Folk undervurderer dem kanskje på grunn av navnet, men det kommer ikke til å skje her. De er i samme situasjon som oss. Vi er begge i semifinalen, og du kommer ikke dit fordi du har hatt flaks. Du må jobbe hardt og få resultater skal du nå så langt, og Roma hadde et utrolig comeback mot Barcelona.

– Byen Roma er sentral i vår klubbs historie, og spesielt i denne turneringen, så det hadde passet fint om vi kunne reist dit og sikret oss en plass i finalen i Kiev, slik at vi hadde kommet et steg nærmere å vinne Champions League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]