– Han er så god at jeg noen ganger ikke liker ham

Trent Alexander-Arnold sliter med å håndtere rekord-Salah på trening

26. apr 2018 kl 00.30 Johannes Steen

Å ha Mohamed Salah som lagkamerat er vel og bra i kamper, men det er ikke alltid like behagelig ellers, skal man tro Trent Alexander-Arnold. Som back må han stadig i ilden mot lynvingen.

– Gjennom uka er det et maretitt fordi man møter han på trening. Det er noen ganger jeg virkelig ikke liker han fordi han gjør de greiene mot meg!

19-åringen bruker anledningen til å gi lagkameraten skryt.

– Dette er hva han gjør dag inn og dag ut. Det har blitt i hans natur, all ære til han.

Rekordbryteren Salah

Etter tirsdagens 5-2-seier mot Roma slo Mohamed Salah enda flere rekorder. Han har nå rekorden for flest mål for Liverpool i Europacuper i en sesong med 11, og passerte Ian Rush i å score i flest kamper for de røde i løpet av en sesong (33). I tillegg har han blitt Liverpool-historiens raskeste spiller til å score 10 Europa-mål, med sine 13 kamper.

Til tross for noen knekk i selvtilliten, så drar drar Alexander-Arnold på sikt god nytte av å prøve seg mot Salah på jevnlig basis.

– Det fine med det er at man blir godt forberedt mot laget man møter. Du vet at dette er nivået du skal spille mot, om ikke høyere.

Konsentrasjonssvikt ga to mål i mot

Trent tror at de to sene målene i mot i semifinalen skyldtes mangel på konsentrasjon.

– Det er vanskelig å ikke bli revet med av atmosfæren og resultatet vi hadde. De siste 15 minuttene mistet vi konsentrasjonen, noe som kan være vanskelig å ikke gjøre når du leder 5-0 i en Champions League-kamp. Jeg og resten av guttene vil lære av dette, sier backen.

Med 3 måls ledelse til returkampen i Italia er Romas snuoperasjon på nettopp 3 mål mot Barcelona blitt en snakkis.

– Du kan aldri avksrive et lag i Champions League. Det de gjorde i forrige runde mot Barcelona var utrolig spesielt. Vi vet alle om det, men vi skal dra dit, prøve å score mål og prøve å hindre de i å score mål. Det er sånn fotball fungerer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]