Oppdatering på skadesituasjonen:Skadekrise på tynnslitt midtbane

Oxlade-Chamberlains skade kan skape hodebry for Jürgen Klopp.

25. apr 2018 kl 23.03 Johannes Steen

Med både Adam Lallana og Emre Can skadet fra før, og Coutinho solgt i januar er det en tynnslitt midtbane Klopp vil disponere i oppløpet av sesongen. Oxlade-Chamberlain er definitivt ute resten av sesongen, mens både Lallana og Can kjemper mot klokken for å komme i spill igjen før sesongen er over.

Lallana sliter med en strekk i låret, og har blitt sendt til Cape Town i Sør-Afrika for å få behandling av spesialister. Emre Can er ute med en muskelskade i ryggen, og kan dermed ha spilt sin siste kamp i den røde drakten.

Det betyr at Jordan Henderson, Georginio Wijnaldum og James Milner er de eneste midtbanespillerene fra seniorstallen igjen. Om det skulle oppstå skader/suspensjoner blant disse vil Klopp måtte velge utradisjonelt.

Midtbanen mest utsatt

Det er stort sett på midtbanen Liverpools førstelagsspillere sliter med skader. Av seniorspillere er det kun Joël Matip som er ute, men er til gjengjeld også ute for resten av sesongen etter at det ble klart at han måtte ha en operasjon for en lårskade.

– Han bør være tilbake til sesongoppkjøringen, har Klopp sagt.

I tillegg er Rhian Brewster, Allan Rodrigues De Souza (utlånt til Apollon Limassol) og Taiwo Awoniyi (utlånt til Royal Excel Mouscron) ute med skader.

Både Joe Gomez og Ben Woodburn jobber med formen etter å ha vært ute i deler av vårsesongen. '

Woodburn var ubrukt reserve mot Bourmouth 14. april etter å ha vært plaget med flere småskader og en hard matforgiftning. Gomez spilte fra start da Klopps gutter spilte 2-2 mot West Brom lørdag, men var ikke på benken mot Roma fordi han ikke var 100 prosent, ifølge Liverpool Echos Blood Red-podcast.

Muligheter for unge spillere

Med skader på de gjenværende midtbanespillerene kan det åpne muligheter for unge Curtis Jones eller Rafael Camacho. Henholdsvis 00 og 01-modellene satt på benken i forrige oppgjør mot Everton på Goodison. Anvendelige Rafael Camacho ble riktignok satt på benken mest med tanke på venstrebacken etter Morenos lårskade.

En tilsvarende skadekrise hadde Liverpool nylig på midstopperplass. Med Matips langtidsskade og Klavan ute ble 19 år gamle Conor Masterson plassert på benken i den første kvartfinalekampen mot Manchester City. Masterson kan også være et alternativ på defensiv midtbane ved en forverret skadekrise sentralt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]