Harry Kane om toppscorerduellen:– Han scoret fire, la oss se hva jeg kan gjøre

Harry Kane har måttet finne seg i endel latterliggjøring denne uka. Selv legger han ikke skjul på at det er viktig for ham å vinne gullstøvelen.

14. apr 2018 kl 11.50 Arve Vassbotten

At Harry Kane setter det høyt å vinne toppscorertittelen i Premier League for tredje sesong på rad, er det lite tvil.

Akkurat hvor høyt den står i kurs ble klart da Tottenham anket avslaget på å gi målet til Christian Eriksen mot Stoke til Kane likevel, fordi han «sverget ved sin datter» at han var borti ballen med skuldra. Anken nådde fram.

Skapte reaksjoner

Mohamed Salah oppsummerte greit det de fleste utenfor Tottenham-leiren tenkte om den avgjørelsen: «Wooooooow really ?» Skrev han elegant på Twitter.

Også Jamie Vardy så ut til å bli en smule overrasket over den avgjørelsen. Og langt flere fulgte opp med sine betrakninger.

Men uansett, nå står Kane med 25 mål i Premier League denne sesongen.

Den eneste som står mellom han og toppscorertittelen er Salah, som har 29 før denne serierunden. Nestemann på lista er Sergio Aguero med 21 mål.

– Salah har gjort det storartet

I et ferskt intervju med Sky Sports forteller Kane hva det betyr for han å bli toppscorer i Premier League.

– Jobben min er å score mål, og jeg har mye lidenskap for det. Jeg jobber hardt for det håndverket. Når du kjemper om gullstøvelen, er det en god konkurranse og jeg vil vinne med alt jeg gjør. Uansett om det er en kamp, gullstøvlen eller på trening. Jeg har alltid ønsket å vinne, jeg har alltid hatt den følelsen.

– Den lidenskapen og spenningen med å være den beste og den mestscorende denne sesongen er det jeg vil oppnå.

Tre på rad har bare Alan Shearer og Thierry Henry klart tidligere i Premier League-perioden. Og Kane får også spørsmål om han kan ta igjen Salah.

– Vi får se. Han har gjort det storartet, han har hatt en fantastisk sesong og har tatt ledelsen, så vi får se. Siden vi kjemper mot Liverpool i topp fire også, er det spennende. Han scoret fire, la oss se hva jeg kan gjøre for å komme tilbake.

– Uansett hva som skjer på slutten av sesongen, vil vi begge ha hatt en god sesongen og begge vil sette pris på den. Det er bare konkurransen og det å prøve å vinne, det er det jeg setter pris på.

Salah gir seg ikke uten kamp

Salah har på sin side muligheten til å ta Premier League-rekorden for antall scorede mål mens det har vært 38 kamper. Alan Shearer i 1995-1996, Cristiano Ronaldo 2007-2008 og Luis Suarez 2013-2014 har alle 31 mål. Egypteren mangler to på å være likt.

– Jeg er veldig stolt av meg selv ved at jeg kan være med å kjempe om å slå målrekorden for Premier League. Det er målet. Jeg ønsker å score, og jeg ønsker å hjelpe laget å vinne igjen.

– Det er fortsatt fem kamper igjen, det er gode muligheter, men vi får se, sa han til Premier Leagues hjemmesidere tter at han vant månedens spiller for mars.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]