Vant den gjeveste prisen også:Historisk Salah vant for tredje gang

Mohamed Salahs prisfangst fortsetter.

13. apr 2018 kl 12.36 Arve Vassbotten

Mohamed Salah har allerede vunnet månedens månedens spiller i Liverpool for sjette gang denne sesongen, og han fikk 80 prosent av stemmene i internettavstemningen til PFA og vant den prisen for fjerde gang.

KEEPERNE FORTVILER:
KEEPERNE FORTVILER:  Mohamed Salah har gjort mange keepere triste denne sesongen.

Første med 3 priser på én sesong

Fredag ble det klart at Salah også har vunnet den gjeveste kåringen av månedens spiller i Premier League for tredje gang. Det har ingen andre spillere klart før i Premier League.

Han fikk prisen også i november og februar.

Salah scoret seks ganger på fire Premier League-kamper i forrige måned, og puttet ballen i nettet blant annet fire ganger mot Watford.

– Det føles godt å vinne den igjen. Vi hadde gode resultater i mars måned, og det er det viktigste.

Jakter målrekord

Salah har nå muligheten til å ta Premier League-rekorden for antall scorede mål mens det har vært 38 kamper. Alan Shearer i 1995-1996, Cristiano Ronaldo 2007-2008 og Luis Suarez 2013-2014 har alle 31 mål. Mohamed Salah har nå 29 mål.

– Jeg er veldig stolt av meg selv ved at jeg kan være med å kjempe om å slå målrekorden for Premier League. Det er målet, jeg ønsker å score, og jeg ønsker å hjelpe laget å vinne igjen.

– Det er fortsatt fem kamper igjen, det er gode muligheter, men vi får se, sier han til Premier Leagues hjemmesider.

Dette er fjerde gangen denne sesongen at en Liverpool-spiller vinner prisen. Sadio Mané vant prisen for august. Da måtte man tilbake til mars 2014 sist en Liverpool-spiller vant prisen, men siden har Salah vunnet den tre ganger tilsammen nå.

Sean Dyche ble kåret til månedens manager, etter at Burnley tok tre av tre seiere forrige måned. Jamie Vary vant prisen for månedens mål, for sin scoring mot West Brom.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]