Kanes anke nådde frem

Nå er spissen bare fire mål bak Mohamed Salah.

11. apr 2018 kl 18.53 Arild Skjæveland

Toppscorertittelen betyr mye for Harry Kane, som har blitt ligaens toppscorer de to siste sesongene. I lørdagens kamp mot Stoke City ble han først kreditert med Spurs sin 2-1 scoring, før den ble gitt til Christian Eriksen.

Den scoringen skulle Kane absolutt ha – så han sverget på sin datters liv om at han hadde vært borti ballen med skuldra, og Tottenham anket avgjørelsen for å gi spissen målet.

Onsdag melder Premier League at han har blitt kreditert scoringen, og med det står på 25 ligamål denne sesongen.

Fire bak Salah

Mohamed Salah er fortsatt toppscorer i Premier League, og har med sine 29 mål en luke på fire mål ned til Kane.

Liverpool har igjen fem kamper av årets sesong, mens Tottenham har én kamp mer igjen.

Salah har scoret 29 mål på 2483 minutter i ligaen denne sesongen, og har i tillegg ni målgivende. Harry Kane har, med sine 25 mål og to scoringer, scoring hvert 102. minutt etter å ha spilt 2548 minutter denne sesongen.

Tredjemann på listen er Sergio Aguero. Han har scoret 21 mål og har seks målgivende på 1969 minutter – scoring hvert 94. minutt.

Vil bli toppscorer

Etter kampen mot Newcastle var Salah gjest hos Jamie Carragher i Match Zone på Sky Sports. Der snakket han om toppscorertittelen.

Da sto Salah på 24 scoringer. Carragher anslo at toppscoreren denne sesongen da ville stoppe på 28-30 mål.

– Jeg tror det vil bli flere, sa Salah da.

– Jeg har mål og ting jeg ønsker å få til. Kane og Aguero har vært de to beste spissene lenge, sammen med Lukaku. Det er vanskelig å kjempe med spissene om gullstøvelen, men medspillerne og sjefen gjør det lettere for meg. Jeg ønsker å vinne den.

– Jeg er ikke spiss, jeg er en ving. Det synes jeg gjør det ekstra morsomt. Bobby spiller som nummer ni, mens jeg og Sadio er på vingen.

Tydelig noe som betyr noe

Like etter at Premier League kom med meldingen sin, var det flere Liverpool-spillere som uttrykte overraskelse på Twitter.

Det spørs om ikke dette gjør at Mohamed Salah er Liverpools faste straffeskytter ut sesongen – og at det har gått litt ekstra prestisje i denne duellen nå…

Her er noen av reaksjonene på Twitter fra spillere og Salahs agent.