Torbjørn Flatin:– Har et bedre mannskap enn i Istanbul

Kopite-redaktør Torbjørn Flatin lar seg imponere av forsvaret, og tror de røde kan gå helt til topps med røde fans i ryggen.

11. apr 2018 kl 15.46 Johannes Steen

Med et godt utgangspunkt fra 3-0-seieren på Anfield var det en håpefull tilhengerskare fra Liverpool som reiste til Ethiad før tirsdagens returmøte mot Manchester City. Det ble lenge en nervøs kamp da de blå scoret allerede etter to minutter, men etter en scoringer av Salah og Firmino, ble det en festaften for de tilreisende røde.

Ansvarlig redaktør i supporterklubben og The Kopite, Torbjørn Flatin, er strålende fornøyd med det laget leverte over to kamper.

– Det er imponerende å se at Liverpool er klare for semifinalen, som eneste engelske lag. Det å slå City over to kamper er fantastisk! Det at man turte å angripe og stå i mot City, spesielt i andreomgang, var herlig å se. Jeg var ikke spesielt imponert over førsteomgangen, utover at man klarte å stå bra imot i midtforsvaret. Liverpool virket spesielt den første halvtimen nervøse og avventende, og vi var nok litt heldige som lå under med bare ett til pause. I pausen tror jeg Klopp sa til spillerne sine at hvis de tør å spille sitt eget spill, så klarer vi det. Det gjorde de, og det ble mye bedre i andre omgang.

Manchester City tapte ikke bare mot de 11 på banen og Jürgen Klopp, men mot hele stadion.Torbjørn Flatin

Hyller forsvaret

Til vanlig er det trioen fremme som stjeler overskriftene, men etter dobbeltoppgjøret mot de blå fra Manchester er det bak på banen redaktøren virkelig lar seg imponere.

– Lovren var for meg banens gigant. Han fikk hode og bein på omtrent alt som kom inn i boksen. Alexander Arnold var imponerende i begge kampene. City prøvde bevisst å utfordre han, og han fikk gult kort tidlig, men greide å stå i mot. Det kan være at det var i disse to kampene Arnold ble voksen. Det kan bli vanskelig å få han bort fra høyrebackplassen nå, sier Flatin.

Han trekker også fram Van Dijk, og mener nederlenderen har mye av æren for Lovrens gode utvikling.

– Nå er ikke City verdens farligste på dødballer, men han har gitt oss en ny dimensjon i forsvar med sin hodestyrke og lederevner. I tillegg til å gå videre er det et stort pluss å se at vi får fram det beste i forsvarsspillerne våre. Utviklingen til Karius er også gledelig å se. Det er mye å glede seg over med Liverpool i øyeblikket.

De røde har ennå ikke tapt en eneste kamp i årets Champions League, og ligger på et målsnitt med over tre mål per kamp.

GIGANT:
GIGANT:  Torbjørn Flatin utpeker Dejan Lovren som beste spiller da Liverpool tok seg videre til semifinalen i Champions League.

Kan vinne Champions League

– Det har vært et glimrende CL så langt, med mål i bøtter og spann. Det var noen kamper i starten hvor seieren glapp på grunn av forsvarspillet, men nå har vi vist at vi greier å håndtere også den delen av spillet. Klopp bekrefter sitt rykte med å være god i Europa veldig bra, både med dette og finalen i Europa League i sin første sesong (15/16), sier Flatin.

På fredag trekkes semifinalene i Champions League, det siste hinderet før en eventuell finale i Kiev. Roma slo tirsdag ut Barcelona på sensasjonelt vis, mens alt peker mot at Real Madrid og Bayern München blir de øvrige lagene man kan trekke. De to sistnevnte håper Kopite-redaktøren å unngå.

– Roma med bortkamp først hadde vært drømmetrekning. Jeg håpet på Barcelona og Coutinho først, men nå er helt klart Roma laget vi ønsker å møte.

– Har du troen på å gå helt til topps?

– Ja, men vi må ha litt flyt. For meg har vi et bedre mannskap enn da vi vant sist i Istanbul i 2005, og har vi i samme flyt som da har vi helt klart muligheten. Nå nærmer vi oss å være sikret topp 4 i serien og da regner jeg med at Champions League blir prioritert av Klopp. Vi er imidlertid helt avhengige av de tre der framme og Van Dijk. De er uerstattelige og må bare pakkes inn i bomull og håpe at de er med hele veien til sesongslutt, slår han fast.

Fansen vil spille en stor rolle

The Kop mobiliserte stort foran kvartfinalene, og scener fra både hjemme- og bortkampen har gått sin seiersgang på sosiale medier. Flatin tror fansen vil spille en viktig rolle i veien videre.

– Jeg sitter inne med en følelse av at hele klubben har trua på at det kan gå. For Liverpool FC er den store styrken at vi er så utrolig sterke når vi står sammen, og sånn kan vinne mot overmakta. Manchester City tapte ikke bare mot de 11 på banen og Jürgen Klopp, men mot hele stadion. Er det et spesielt virkemiddel Klopp kan ta i bruk, så er det fansen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]