Premiepengene ruller inn

Liverpool har nå fått over 40 millioner euro fra årets Champions League – og mer kommer.

11. apr 2018 kl 17.04 Arild Skjæveland

Det er lukrativt å være med i Champions League. Når laget i tillegg gjør det bra, betyr det mye for økonomien, selv om TV-penger i Premier League nå har tatt over som den største inntektskilden for de engelske klubbene.

Avansementet til semifinalen i Champions League betyr at Liverpool får €7,5 millioner ekstra inn i klubbkassen, ifølge UEFA.

Med det har Liverpool tjent over €40 millioner på Champions League-deltakelsen i år – og det er før vi regner med deler av TV-inntektene.

Mer i vente

Forrige sesong var det Juventus som stakk av med mest penger fra sin Champions League-deltakelse. Den italienske seriemesteren tapte finalen mot Real Madrid, men hadde kun Napoli å dele pengene fra det italienske markedet på. Summen for de italienske klubbene var 112 millioner euro.

De engelske klubbene hadde til sammenligning en pott på 300 millioner pund som skulle fordeles. Der var det Leicester City som kom best ut, og fikk £81.7 millioner for sin deltakelse. Det var £600,000 mer enn Real Madrid, som endte opp med å vinne turneringen.

Denne sesongen er det hele fem engelske lag som har deltatt i Europas gjeveste klubbturnering – men det at Liverpool nå er det eneste laget igjen vil bety at det vil dryppe mer på de helrøde fra Anfield utover våren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]