Dette skriver avisene:«Rant over av guts, glød og lyst»

Det beste Liverpool-laget siden sist ligaen ble vunnet, hevder en kommentator.

11. apr 2018 kl 12.59 Arve Vassbotten

James Pearce i Liverpool Echomener Liverpool fikk føle den fulle styrken av Manchester City i returoppgjøret på Etihad tirsdag kveld.

Heroisk forsvarsspill

«Gabriel Jesus sitt tidlige mål ga Premier League-lederne håp, og de røde måtte holde unna i 45 minutter med nesten uopphørlig press. Men istedenfor å smuldre opp, gravde de dypt. Gjennom en blanding av flaks og heroisk forsvarsspill, overlevde de uten ytterligere skade til pause. Uansett hva Klopp sa i pausen, så viste det seg å inspirere. I den andre omgangen rant det over av guts, glød og lyst», skriver Pearce.

Mohamed Salah og Roberto Firmino har begge nå scoret ni ganger på 11 kamper i Champions League-sesongen, om man tar med kvalifiseringskampene. Det er ny klubbrekord, ifølge Pearce.

Tyskeren har kjøpt smart, har utviklet det han arvet og skapt et lagmoral som har fått dem til å blomstre.James Pearce i Liverpool Echo
HYLLER KLOPP OG SALAH:
HYLLER KLOPP OG SALAH:  Jürgen Klopp hylles for sine taktiske evner og sine kjøp.

At Liverpool nå er tilbake blant «Europas kongeligheter» når trekningen av semifinalene gjøre i Nyon på fredag, mener Pearce skyldes Klopp.

«Nå er de igjen fryktet over hele kontinentet, og det skyldes Klopp og magien han har skapt de siste to og et halvt årene. Tyskeren har kjøpt smart, har utviklet det han arvet og skapt et lagmoral som har fått dem til å blomstre.»

«Ikke undervurder hva Liverpool oppnådde mot Pep Guardiolas stjernespekkede lag. De vant ikke bare mot favoritten til å vinne Champions League, de knuste dem 5-1 sammenlagt. Storscorende City hadde bare tre skudd på mål på 180 minutter.»

Traff på taktikken igjen

«'Stol på Klopp' står det på en banner blant Liverpool-fansen, og den troen ble tilbakebetalt i går kveld. Liverpool-manageren hadde valgt riktig taktikk igjen, ved å stå imot Manchester Citys storm, og så angripe mot slitne bein. Igjen fikk han inn den riktige stemningen. Han var positiv, og oppmuntret hele tiden spillerne sine. Klopps lederskap stod i kontrast til Pep Guardiola, som ga alle de feil beskjedene til sine spillere da han mistet besinnelse mot dommeren ved pause», skriver Henry Winter i The Times.

«Dette var ikke tiden for nedsmelting.»

«Akkurat da spillerne trengte å bli roet ned, mistet manageren sin ro.»

Klopps lederskap stod i kontrast til Pep Guardiola.Henry Winter i The Times

«Spillerne hans var mindre levende etter pausen, i kontrast til Klopp sine. Georginio Wijnaldum var eksepsjonell, Mo Salah og Roberto Firmino scoret begge, noe som viser effekten av Klopps ord i pausen og viste også hans taktikk: absorber trykket i første omgang, og angrip mer i den andre».

Winter mener Man City med rette kan klage på noen av avgjørelse både på Anfield og på Ethiad, men at de ble slått fortjent over to kamper.

«Liverpool var mer disiplinert, og Dejan Lovren imponerte i går kveld, og mer dynamiske i nøkkelperioder», konkluderer han.

IS I ÅRENE:
IS I ÅRENE:  Virgil van Dijk og Georginio Wijnaldum beholdt roen da Liverpool trengte det som mest.

Is i årene

En annen The Times-kommentator Oliver Kay, skriver at i første omgang så Liverpool ut som et lag som prøvde å holde seg fast i en berg-og-dalbane som var ute av kontroll.

Han mener det var noe «ekstraordinært» med at Liverpool ikke bare holdt unna for City, men til slutt klarte å vinne også returoppgjøret.

De har vist at når de må, kan de spille med ro, og som van Dijk og Lovren spesielt demonstrerer, kan de forsvare seg som om livet avhenger av det.Oliver Kay i The Times

«Alle visste at Liverpool hadde evnen til å blåse lag av banen på den måten de gjorde i 20 sensasjonelle minutter som overveldet City på Merseyside for en uke siden. Men ikke at de hadde den roen de manet fram etter førsteomgangen i går kveld.»

«Gjennom Klopps periode har Liverpool blomstret og lidd seg gjennom kaos. De har definitivt aldri sett ut som et lag med is i blodårene. Men de har vokst gjennom årets Champions League. De har vist at når de må, kan de spille med ro, og som van Dijk og Lovren spesielt demonstrerer, kan de forsvare seg som om livet avhenger av det. Det var ikke tilfellet før nederlenderen kom fra Southampton i januar.»

Enorm kvalitet i laget

Chris Bascombe i The Telegraphmener det er store forskjeller på dagens Liverpool-lag og de som oppnådde suksess i Europa med finaleseierne i 2001 og 2005. Stemningen i og rundt laget er den samme, men han mener den viktigste årsaken til suksessen ikke lenger er effekten av Anfield og The Kop.

«Lysten og følelsene fra 2001 og 2005 har blitt gjenskapt, men isteden for at det er det fundamentale for suksessen, er det et tilleggselement til den virkelige grunnen til at de nå er i semifinalen av Champions League - deres enorme kvalitet», skriver han.

Ingen lag i turneringen har vært mer hensynsløse foran mål, og heller ikke mer solide i forsvar.Chris Bascombe i The Telegraph

«Klopp (og klubbens rekrutteringspersonale) har bygget et vanvittig godt lag - sikkert det beste på Anfield siden sist de vant tittelen i 1990. Ingen lag i turneringen har vært mer hensynsløse foran mål, og heller ikke mer solide i forsvar».

«Det er også tydelig at med Mohamed Salah har Liverpool rekruttert en spiller i verdensklasse, som kan forvandle gode lag til potensielle europacupmestere.»

«På banen bokser ikke Liverpool lenger over sin vektklasse i Europa», skriver Bascombe.

UTSLÅTT:
UTSLÅTT:  Gabriel Jesus kunne deppe etter kampen.

Ødelagt over to kamper

«Jürgen Klopp feiret med Liverpool-fansen som om de hadde vunnet europacupen etter at dommeren blåste. (...) Dette er den type seiere som vil la de røde tro at de kan vinne det», skriver John Cross i The Mirror.

«Den brutale virkeligheten er at de har blitt absolutt ødelagt over to kamper», skriver han om Manchester City.

Dette er nok en anledning til å minne oss om at Liverpool passer Klopp, og Klopp passer LiverpoolSimon Hughes i The Independent

Et mirakel

«Det er et mirakel at Klopp har returnert Liverpool til der de var sist for et tiårsiden så raskt. Å nå semifinalen i Champions League og være komfortable i topp fire i Premier League er spektakulært når han ennå ikke har fullført sin andre hele sesong», mener Simon Hughes i The Independent.

«Dette er en manager som vet hvordan man slår ut den dyreste troppen i historien, og vinner i to kamper ved å bruke en 19 år gammel spiller fra akademiet på høyreback, og en venstreback fra Hull til 8,5 millioner pund, men uten å bruke siden to etablerte defensive midtbanespillere fordi de er suspendert og skadet. Dette er nok en anledning til å minne oss om at Liverpool passer Klopp, og Klopp passer Liverpool».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]