– Ingen tror de er viktigere enn noen andre

Jürgen Klopp om hva han elsker ved dagens Liverpool-tropp.

14. apr 2018 kl 14.54 Arve Vassbotten

Etter to vanvittige prestasjoner mot Manchester City, og uavgjort i Merseyside-derbyet uten flere av lagets største stjerner fra start, venter Bournemouth for Liverpool på lørdag.

Det at så mange har bidratt på de seks hektiske dagene, setter manager Jürgen Klopp ekstra pris på.

«Det som har vært tydelig de siste dagene og ukene er hvor dedikerte hver eneste spiller i garderoben vår er. Det har vært tilfellet hele sesongen, men er mer tydelig for verden utenfor nå», skriver Klopp i dagens kampprogram.

Karakter og glød

«Mot Everton, selv om vi ikke vant kampen, gjorde innsatsen til Nathaniel Clyne, Ragnar Klavan, Danny Ings og Dom Solanke meg så stolt som jeg har vært denne sesongen, for å være ærlig.»

Mot Everton spilte Klavan venstreback, en posisjon Klopp påpeker at han ikke har spilt i «på flere tiår», og på topp manglet Ings og Solanke «rytmen», siden de ikke har spilt sammen før, samt at Clyne startet sin første kamp for sesongen.

«Dette var prestasjoner som viste deres karakter, glød og verdi for oss. Det er det største beviset på at hvis vi skal oppnå det vi ønsker, trenger vi alle og at alle vil hjelpe oss.»

Respekt for hverandre

Klopp er klar på at alle i Liverpool-troppen er like viktige, om de spiller fast eller varmer benken mest.

«Vi baserer ikke verdien på overskrifter i avisene, og alle i laget vet hvor viktig hvert individ er for kollektivet.»

«Det er det jeg elsker mest med dette laget, den respekt de har for hverandre, og hvordan hver eneste person i garderoben setter pris på sine lagkamerater.»

«Ingen tror de er viktigere enn noen andre. De holder sammen, og vi andre ser fordelene med det når det er kampdag», skriver Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]