Salah med 40 mål i debutsesongen:– Ja, det er ekstraordinært

Jürgen Klopp vil gjøre endringer så laget ikke blir for avhengig av at Mohamed Salah leverer, og forteller om tankene rundt kjøpet i sommer.

15. apr 2018 kl 10.01 Arve Vassbotten

Roger Hunt, Ian Rush og Mohamed Salah har nå alle scoret 40 eller flere for Liverpool på én sesong. Rush klarte 40 mål på en sesong to ganger. I 1983-1984 da han scoret 47, og i 1986-1987, da han scoret 40.

– Er det 31 år siden Ian Rush scoret 40 mål? Ian ser ikke så gammel ut, var han 14 år da han scoret dem? Utbrøt Klopp på lørdagens pressekonferanse.

Ekstraordinært

– Ja, det er ekstraordinært. Han (Salah) vet at den fotballen vi spiller passer han. Man kunne se at guttene så etter ham, og prøvde å nå ham litt for mye. Det var litt som: «gi han ballen», så vi måtte endre det litt, sa Klopp.

Rett etter Bournemouth-kampen fikk Klopp fikk spørsmål om hvor langt over forventningene egypteren har innfridd denne sesongen.

– Jeg vet ikke, fem mål? Jeg forventet 35, spøker Klopp i intervju med BBC.

– Det handler ikke om det. I starten ble alle litt overrasket, men nå ser man at han er en trussel i alle situasjoner, legger han til.

Utnytte trusselen enda bedre

Etter at Philippe Coutinho forsvant i januar, sa Klopp at Liverpool hadde blitt mer uforutsigbare ved at spillerne ikke bare ga han ballen og ba han finne en løsning. Det er tydelig at Klopp frykter at spillerne skal gjøre det samme med Salah.

– Nå må vi mikse det til litt, og det gjelder både spillerne rundt og han selv. Han er en fantastisk gutt, og alle ønsker at han skal bli toppscorer. Men guttene kan ikke alltid gi ballen til han. Vi kan fortsatt forbedre oss, med å bruke hans trussel og likevel spille til noen andre. Men for en sesong han har hatt, sier Klopp.

Trodde vi måtte jobbe med fysikken

I intervjuet fikk Klopp også spørsmål om han husker øyeblikket de bestemte seg for at de skulle kjøpe Salah i fjor.

– Jeg husker ikke når vi bestemte oss, men at vi alle var entusiastiske. Fra et tidspunkt var vi overbevist.

– Det eneste spørsmålstegnet var om han kunne fungere i England, siden det er mer fysisk her. Men vi skjønte at han er så smart at han ikke trenger å se ut som en bodybuilder. Vi trodde vi måtte jobbe med han for å bli mer fysisk, men da han ankom så vi at pakken var slik den skulle være, sier Klopp.

Salah står nå med 30 mål i Premier League, og selv om man alltid heretter må ta forbehold om at Harry Kane ikke får godskrevet målet til Cristian Eriksen mot Man City, har Tottenham-spilleren 25 mål på andreplass i kampen om toppscorertittelen.

– Han blir ikke distrahert av gullstøvelen. Mo ønsker at vi skal oppnå suksess, og hvis han får gullstøvelen er det større sannsynlighet for at vi har oppnådd suksess, sa Klopp på pressekonferansen etterpå om konkurransen mellom de to rivalene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]