– Jeg har et hjelpe-syndrom

Jürgen Klopp om drømmejobben, Brexit og fremtiden.

24. apr 2018 kl 17.28 Johannes Steen

I et eksklusivt intervju med The Guardian forteller en åpenhjertig Klopp at da han var ung tenkte han på å bli lege.

– Jeg har et hjelpe-syndrom. Jeg bryr meg genuint om mennesker og føler ansvar for alt mulig.

Heldigvis for fotballverdenen og kanskje hans pasienter hadde unge Jürgen for dårlige karakterer til medisinstudiene.

– Det var bra for alle de som ville ligget under kniven min at jeg ikke klarte det, spøker Klopp.

Tottenham og oss er omtrent hele det engelske landslaget. Det liker jeg.Jürgen Klopp

Kritisk til Brexit

Klopps Liverpool-lag har en større kjerne av engelske spillere enn de fleste andre Premier League-klubber.

– De er her fordi de er gode - ikke fordi de er engelske eller briter. Men hvis du har to spillere som er like gode og en er engelsk, vil jeg alltid gå for den engelske, sier Klopp.

Han påpeker at han har fantastiske spillere fra hele verden, og trekker fram Firmino som en spiller med et stort, rødt hjerte.

– Tottenham og oss er omtrent hele det engelske landslaget. Det liker jeg.

ENGELSKE LEDERE:
ENGELSKE LEDERE:  Klopp forteller at det er de engelske spillerne som leder gruppen

Han foretrekker kanskje spillere innenfor britiske landegrenser, men politisk engasjerteJürgen Klopp er ikke begeistret for Brexit.

EU er ikke perfekt, men det var det beste vi hadde. Historien har vist at om vi står samlet kan vi løse problemer. Når vi splittes starter vi å sloss. Det har aldri skjedd at splittelse har gitt suksess. For meg gir Brexit null mening, sier Klopp.

Den tyske fotballjournalisten Martin Quast sa en gang at dersom Klopp ville stille som tysk presidentkandidat ville han vunnet. Han ville bringe mennesker sammen, lede vei og gjøre folket glade. Det får Klopp til å le.

– I 2004 kunne jeg kanskje vært kansler i Mainz, men jeg har absolutt ingen ferdigheter for det utenom å være interessert i politikk, sier den tidligere Mainz-treneren.

Klopp om neste sesong og egen fremtid

På spørsmål om Liverpool kan utfordre Man City neste år kan ikke tyskeren gi noe klart svar.

– Det er et interessant spørsmål, fordi imens vi forbedrer oss gjør de det samme. Du kan ikke se for deg at City, etter en brilliant sesong, vil si: «Det var så bra at vi beholder den samme spillerstallen.» De vil finne nye spillere.

Angela Merkel har to uker fri i året. Det er mindre ferie enn jeg har, noe som betyr at det absolutt ikke er aktuelt.Jürgen Klopp

I 2022 går Klopps kontrakt ut, og da vil han ha fullført 7 år som Liverpool-manager. Det er like mange som han hadde i både Mainz og Dortmund. Han har forelsket seg i Liverpool Football Club, men lover på ingen måte mange flere år.

– De syv årene er ren tilfeldighet. Når du er forbi syv år i et ekteskap er du ok. Men jeg trenger ikke den formen for å slå meg ned. Det er ikke i min natur. Men når jeg er i en klubb er jeg i den, fullstendig, presiserer han.

Å gå over til å bli politiker med tiden avfeier tyskeren fort.

– Angela Merkel har to uker fri i året. Det er mindre ferie enn jeg har, noe som betyr at det absolutt ikke er aktuelt. Det er en veldig vanskelig jobb som heller ikke er like bra betalt som å være manager. Jeg holder meg til Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]