Snakket med Salah i tre timer før han bestemte seg

Klopp forteller om første gang han møtte Mohamed Salah og hvorfor han er en stor fan av Dejan Lovren.

23. apr 2018 kl 19.04 Johannes Steen

I et ekslusivt intervju med The Guardian forteller Jürgen Klopp om sitt første møte med Mohamed Salah, som tirsdag møter sin gamle klubb når Roma gjester Anfield i semifinalen i Champions League.

– Jeg møter alltid spillere før jeg signerer de. Det er da jeg bestemmer meg, for jeg er en god menneskekjenner, forteller Klopp.

Tyskeren sier de hadde en hyggelig prat, og forteller om en alltid åpen og smilende Mo Salah.

– Vi snakket sammen i over tre timer om alt fra min familie til hans familie, og til slutt ble vi enige om å jobbe sammen. Jeg liker å minne spillerne mine om den enigheten en gang iblant.

Mener Salah kunne scoret mer

Søndag ble Salah stemt fram til årets spiller i Premier League av spillerne selv. På mandagens pressekonferanse i forkant av Roma-kampen måtte Klopp igjen bruke anledningen til å berømme egypteren.

– Det er fantastisk, og jeg er veldig glad på hans vegne. Hvis alle de andre spillerne stemmer, er det det som betyr mest for spillerne. I en sesong der De Bruyne har spilt så bra, så er det ekstra sterkt, sa Klopp.

Til The Guardian sier Klopp at egypteren kunne scoret enda flere mål om han hadde satt flere av sjansene sine.

– Han scoret i sin første første kamp, men bommet på to store sjanser. Utrolig nok kunne han ha scoret langt flere mål denne sesongen.

– Lovren har alt

Der Salah har cruiset på en bølge av lovord, er Lovren en spiller som har måttet tåle kritikk. Klopp mener kroaten er blitt en syndebukk for mange.

– Hele Liverpool-familien er misfornøyde med å ikke vinne trofeer. Da finner man alltid grunner. «Vi bruker ikke nok penger,» eller, «Spillerne gjør feil».

HAR ALT:
HAR ALT:  Klopp mener Lovren har alt til å være en komplett midtstopper. Her i aksjon mot Manchester Citys Leroy Sané .

Klopp tror at mye av kritikken skyldes at Lovren gjorde noen feil i starten av sin Liverpool-karriere. Han trekker fram at ingen snakket om Van Dijks feil i forkant av målet til Manchester City i kvartfinalen av Champions League fordi man vant kampen.

Tyskeren mener at Lovren er den ultimate midtstopper.

– Hvis vi hadde funnet en måte å genetisk skape en midstopper, så er det han. Sterk, rask, god med begge ben, header som en gal, hopper gjennom taket. Han har alt. Ja, noen ting kan han forbedre, som konsentrasjonen sin. Men spillerne er mennesker.

  • Van Dijk: – Vi må ikke stresse

Berømmer Firmino for Salah-suksess

Klopp reflekterer også rundt hvorfor Salah har scoret så mye i Liverpool.

– Mo gjorde det veldig bra i Roma, men de har Edin Dzeko som er en fabelaktig spiss. Derfor spilte de han (Salah) ofte bredt. Nå, et år senere, kom han til oss full av selvtillit.

Klopp gir Firmino mye av æren for Salahs utrolige målstatistikk, og mener den brasilianske arbeidshesten skaper mye rom for Salah

– Jeg har hatt mange samtaler med Mo, og han forstår hva de andre spillerne gjør for ham, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]