Salah er årets spiller i England

Spillerne har stemt frem Mohamed Salah til den prestisjetunge prisen.

22. apr 2018 kl 22.26 Arild Skjæveland

Da var det klart – det er Mohamed Salah som er kåret til PFA Player of the Year 2018! Det viser bilder lekket på Twitter av egypteren med pokalen. Seremonien vil sendes på Twitter kl. 22.30. Se den nederst i saken.

På forhånd det klart at det sto mellom Kevin De Bruyne og Liverpools nummer 11, og det var Anfield-klubbens toppscorer som vant, etter en debutsesong som må kalles eventyrlig.

Leroy Sane, David Silva, David de Gea og Harry Kane var de andre nominerte.

Salah blir den sjuende Liverpool-spilleren som vinner prisen, etter Terry McDermott i 1979/80, Kenny Dalglish i 1982/83, Ian Rush i 1983/84, John Barnes i 1987/88, Steven Gerrard i 2005/06 og Luis Suarez i 2013/14.

41 scoringer

Salah kom til Liverpool fra Roma i fjor sommer, for 36,9 millioner pund. Det var tydelig i pre-season, hvor Salah scoret fire mål, at de helrøde hadde sikret seg en god spiller. At det skulle bli så bra som det faktisk har blitt var det få som spådde.

25-åringen har nå spilt 46 kamper for Liverpool. Han står med 41 scoringer og 12 målgivende.

I Premier League tangerte han i helgen rekorden for en 38-kampers sesong da han scoret sitt 31. mål. Den rekorden deler han med Alan Shearer, Cristiano Ronaldo og Luis Suarez.

Fortsatt har klubbens nummer 11 tre ligakamper og minst to Champions League-kamper igjen av sesongen.

Sané ble årets unge spiller

Manchester Citys ving Leroy Sane ble kåret til årets unge spiller, foran Harry Kane fra Tottenham og lagkamerat Raheem Sterling.

Vi fikk vite hvem som var på årets lag for en stund siden, men det kan gjentas:

David De Gea; Kyle Walker, Jan Vertonghen, Nicolas Otamendi, Marcos Alonso; Kevin De Bruyne, David Silva, Christian Eriksen; Mohamed Salah, Sergio Aguero, Harry Kane.

Da klokken nærmet seg halv ett norsk tid ble hovedprisen delt ut – årets spiller i England. Mohamed Salah ble vinner, foran Kevin De Bruyne på andreplass, og Harry Kane på tredjeplass.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]