– Ta med deg troféet og kom deg hjem, vi har kamp på tirsdag!

Det var Jürgen Klopps beskjed til Mohamed Salah etter at han var kåret til årets spiller.

23. apr 2018 kl 00.36 Arild Skjæveland

Søndag kveld ble PFA Awards arrangert i London. Fra Liverpool var deler av støtteapparatet som sportsdirektør Michael Edwards, pressesjef Matt McCann på plass, sammen med Jordan Henderson og selvsagt hovedpersonen selv, Mohamed Salah.

Først da klokken nærmet seg 00.20 norsk tid ble Mohamed Salah hentet opp på scenen for å motta troféet. Han er årets spiller i England, stemt frem av de andre spillerne i Englands fire øverste divisjoner. Det ble altså en sen kveld på Salah og Henderson – men mandagens trening er ikke før kl. 17.00 lokal tid.

Da Salahs navn ble lest opp, dukket Jürgen Klopp opp på skjermen med en hilsen.

Dersom du ser denne videoen har du åpenbart vunnet troféet. Gratulerer! Det er veldig rart at en vinner et individuelt trofé siden det er et lagspill, men det er en stor ære.. Jeg er veldig glad for at jeg har hatt muligheten til å være manageren din det siste året. Denne prisen er stemt frem av alle de andre spillerne i ligasystemet, sa Klopp.

– Du kan være stolt og familien kan være stolt. Fra LFC og LFC-familien: gratulerer. Men vi har et stykke igjen, så ta med deg troféet og kom hjem, vi har kamp på tirsdag!

Vant foran De Bruyne

Som ventet sto det mellom Manchester Citys Kevin De Bruyne og Mohamed Salah. Egypteren vant foran De Bruyne, med Harry Kane på tredjeplass.

Etterpå ble Salah intervjuet fra scenen.

– Fra første dag ønsket jeg å ha suksess i Premier League. Jeg fikk ikke sjansen i Chelsea, så jeg ønsket å komme tilbake for å vise hva jeg kan. Jeg er veldig glad for hva vi har fått til i Premier League og Champions League. Vi må fortsette, for det er fortsatt et stykke igjen, sa Salah.

Jeg forlot Chelsea, og kom tilbake som en annen spiller og person, sa han videre.

Nå ønsker han å bryte flere rekorder.

– Jeg må fortsatt score noen mål for å bryte rekorden. Jeg vil fortsette for å score for å bryte rekorden for 42 kamper.

Den rekorden er 34 Premier League-mål. Han står nå på 31.

– Jeg spiller for laget, og det kan du se på hvordan jeg spiller. Jeg gir målgivende, og spiller ikke bare for meg selv. Jeg må takke lagkameratene mine. Medspillerne mine hjelper meg, og måten vi spiller på. De gir meg ballen for at jeg skal score.

– Alt er mulig i Champions League

Kveldens konferansier ville også vite om Liverpool kunne vinne sin sjette Champions League-tittel denne våren.

– Det er spesielt for Liverpool å spille i en semifinale. Nå spiller vi mot Roma, og der har jeg mange venner. Vi snakker fortsatt sammen, så jeg gleder meg til Roma kommer på tirsdag, sa Salah.

– Vi er i semifinalen, så alt er mulig. Vi tar det kamp for kamp, og vi skal gjøre vårt beste for å vinne!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]