– Jeg var ikke redd for at jeg skulle få rødt kort

Sadio Mané følte han ble bortdømt av Neil Swarbrick på Selhurst Park.

2. apr 2018 kl 08.45 Einar Kvande

Sadio Mané var lenge i begivenhetenes sentrum da Liverpool slo Crystal Palace på Selhurst Park. Senegaleseren fikk først et gult kort for filming, fikk så et mål annullert for offside, før han scoret utliningsmålet for Liverpool tidlig i annen omgang. Senere var Crystal Palace-spillerne rasende på dommer Swarbrick for at Mané ikke fikk sitt andre gule kort da han tok ballen med hendene like utenfor egen 16-meter. Like etterpå ble angriperen byttet ut av manager Jürgen Klopp.

Mané selv mener han skulle hatt straffespark da han fikk det gule kortet for filming, og han mener også at han skulle hatt frispark i situasjonen der han tok ballen med hendene, etter å ha blitt lagt ned av Andros Towsend.

– Ærlig talt, jeg trodde han skulle gi meg straffespark. Han ga meg ikke straffespark, men jeg forsøkte å ikke fokusere på det, for slikt kan skje. Jeg kunne ha vært heldig, men dette er en del av fotballen. Jeg gjorde mitt beste, og til slutt scoret jeg et mål, forklarer Mané til Liverpool Echo.

– Jeg var ikke bekymret da jeg handset. Jeg ble overrasket over at han ikke dømte frispark, så i mitt hode var det ikke noe rødt kort, eller noe slikt, fordi jeg var sikker på at det var et frispark til meg.

Tror Salah har enda flere scoringer på lager

Mané var selvsagt jublende glad da Mohamed Salah gjorde vinnermålet i sluttminuttene.

– Jeg er en type som tror på meg selv, og jeg tror på kvalitetene til mine lagkamerater. Jeg vet hva de kan utrette. Da vi lå under 1-0 tenkte jeg at vi kunne komme tilbake og vinne kampen. Vi gjorde jobben. Vi fikk vår belønning til slutt, og fortjente seieren.

– Dette var et stort steg i riktig retning om en plass blant topp fire. Vi skal ta en kamp om gangen fremover.

– Mo kan være tungen på vektskålen i jevne kamper. Han er en stor spiller, som hjelper oss å vinne kamper. Han viste sine kvaliteter. Alle er glade for å ha Mo på laget. Vi skal hjelpe ham til å score enda flere mål. Vi ønsker å gi ham flere målgivende pasninger.

Nå går det slag i slag for Liverpool fremover. Allerede onsdag kveld skal de røde ut i kvartfinale i Champions League, mot Manchester City på Anfield.

– City er en veldig viktig kamp. Alt er mulig. Vi spiller på Anfield, og skal gjøre vårt beste, lover Mané.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]