Jürgen Klopp har møtt Bayern München og Real Madrid til sammen 35 ganger i sin karriere, men AS Roma møter han for første gang. Det skriver Kristian Walsh i Liverpool Echo.

Klopp har slitt de få gangene han har møtt italiensk motstand som manager.

Kun én seier

Seks ganger har Klopp møtt italiensk motstand. Alle gangene var med Borussia Dortmund.

I 2008/09 spilte Dortmund mot Udinese i første runde av Europa League. Det ble 4-3 tap i Italia, og 2-0 tap hjemme på Westfalenstadion.

I 2013 var Napoli ledet av Rafael Benítez motstander i gruppespillet i Champions League. Det ble 2-0 tap i Italia, men hjemme skulle han få sin hittil eneste seier mot italiensk motstand.

I hjemmekampen mot Napoli scoret Marco Reus, Jakub Blaszczykowski og Pierre-Emerick Aubameyang målene i en 3-1 seier. Laget røk ut mot Real Madrid i kvartfinalen det året, etter å ha tapt 3-0 borte og vunnet 2-0 hjemme.

I sin siste sesong i Dortmund møtte laget Juventus i 8. delsfinalen. Der ble det to tap – 3-0 hjemme, og 2-1 borte.

Møter i pre-season

Liverpool og AS Roma møttes i pre-season i august 2016, under Klopps ledelse. Den kampen ble tapt 2-1.

Edin Dzeko scoret for Roma etter en halvtime, før Sheyi Ojo utlignet like før pause. Etter 63 minutter dukket det opp en krøllete egypter ved navn Mohamed Salah og scoret vinnermålet på en retur fra Dzeko-avslutning.

Det ryktes at Liverpool og Roma også skal møtes i pre-season til sommeren. Kampen på Nissan Stadium i Nashville 22. juli er så langt ikke bekreftet.

Liverpool møter Roma på Anfield 24. april, før returen på Stadio Olimpico 2. mai.