– Lovren var helt strålende

Jamie Carragher har latt seg imponere av forsvaret etter nyttår.

12. apr 2018 kl 20.41 Arild Skjæveland

Manchester City presset Liverpool kraftig i førsteomgang på tirsdag – men over 180 minutter i de to kampene kom de kun til tre avslutninger på mål.

Virgil van Dijk har fått mye av oppmerksomheten, men Jamie Carragher trekker frem hans makker i et stort intervju med Liverpool Echo.

– Van Dijk har fått mye skryt, og det er fortjent. Etter at han kom har det vært en stor forandring defensivt, sier Carra. Han vet hva han snakker om når temaet er forsvarsspill og Liverpool.

– Men Lovren var strålende. Dette var en av hans beste kamper i Liverpool-drakten. Jeg synes han var fantastisk. Det er fortsatt tvil rundt ham til tider, men Lovren og Van Dijk har vist at de er Liverpools beste stopperpar, mener scouseren.

STORSPILTE:
STORSPILTE:  Dejan Lovren, her i duell med Leroy Sane.

– Van Dijks tilstedeværelse har gitt spillerne rundt ham selvtillit, og Lovren har trolig hatt mer nytte av det enn noen annen.

Feiret annulleringen

40-åringen forteller at han feiret annulleringen av Leroy Sanes scoring som at det var et mål. Dommeren annullerte målet for offside, selv om ballen kom fra James Milner.

– Så snart kameraet fanget assistenten som snakket i mikrofonen sin tenkte jeg at målet ville bli gitt. Milner gestikulerte ikke for offside, for han visste ballen hadde kommet fra han. Da dommeren fortsatt annullerte det feiret jeg det som at det skulle vært enn scoring for Liverpool, sier Carragher.

– Det var et viktig øyeblikk. Dersom City hadde fått 2-0 heller enn 1-0 hadde det blitt veldig annerledes. Liverpool hadde litt marginer i de to kampene, men det er ingen tvil om at de fortjente å gå videre.

Tror Liverpool kan vinne

IMPONERT:
IMPONERT:  Carra mener dagens Liverpool er langt bedre enn laget han spilte i da de gikk hele veien i 2005.

Liverpool er et av fire lag som nå er igjen i turneringen. Hvem av Real Madrid, Bayern München og AS Roma som blir motstander får vi vite på fredag.

– Det er ingen tvil om at Liverpool kan vinne turneringen, sier den tidligere visekapteinen.

– Dette laget er bedre enn laget jeg spilte i som vant Champions League i 2005. Da jeg sa det tidligere denne sesongen var det noen som lo, men dette er et topp Liverpool-lag med en topp manager.

– Ja, City har prestert jevnere denne sesongen, og tabellen viser det, men Liverpool slo dem 5-1 over to kamper. De er fortsatt «outsidere», men de kan ta med seg mye selvtillit etter å slå ut Man City.

Håper på Roma i semien

Roma slo ut Barcelona på tirsdag, etter å ha levert en fantastisk kamp på Olimpico. Det er likevel det laget Jamie håper er Liverpools neste motstander.

– Jeg vil gå for Roma, for de har ikke kommet så langt på lenge. Real Madrid og Bayern München har mye mer erfaring fra Europa. For Liverpool å slå enten Real eller Bayern i semifinalen, og så møte den andre i finalen vil være tøft.

– Roma er gode, men jeg tror de kan bli mer påvirket av en stor kveld på Anfield enn Real eller Bayern. Jeg er sikker på at Roma sier det samme om Liverpool. De er de to mest uerfarne lagene av de fire siste.

Trekningen av semifinalene i Champions League skjer fredag kl. 13.00. Vi vil selvsagt følge den her på liverpool.no.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]