– Måten vi spiller på, er perfekt for Liverpool

Pep Guardiola mener de røde angriper på en måte som er unik i fotballverdenen.

3. apr 2018 kl 23.22 Marius Rabben

Premier Leagues to mestscorende lag er Englands to gjenværende håp i Champions League. Nå møtes de i kvartfinalen.

På to oppgjør innbyrdes så langt denne sesongen har Liverpool og Manchester City hver sin seier – på eget gress. I januar endte det 4–3 på Anfield, mens de lyseblå vant 5–0 i september.

– Ville vært en stor feil å endre nå

Nederlaget til City foran The Kop er lagets foreløpig eneste i ligaen. Men tilnærmingen til onsdagens storoppgjør kommer på ingen måte til å være mer defensiv til tross for fire baklengsmål her sist, påpeker Guardiola.

– Hvis jeg hadde sagt at vi skal gjøre ting annerledes, ville spillerne sett på meg og sagt at denne fyren er skummel, forteller han, ifølge Telegraph.

– Det ville vært som å si at vi ikke stoler på oss selv. Det ville vært en stor feil, legger den tidligere Barcelona- og Bayern München-manageren til.

– Selvfølgelig tar jeg Liverpool med i betraktningen. Jeg kjenner godt til kvalitetene deres, og jeg er bekymret for hva de er i stand til. Jeg er ikke en så arrogant person at jeg ikke tror det betyr noe. Men hvis du tenker at vi kommer til å forsvare oss i 90 minutter og satse på kontringer ... det kommer ikke til å skje.

Sagt med andre ord: Hvis gjestene ligger dypt i 90 minutter, er det ifølge Guardiola fordi Liverpool er ustoppelige.

TAKTISK STORKAMP:
TAKTISK STORKAMP:  Mannskapene til Jürgen Klopp og Pep Guardiola er Premier Leagues mestscorende lag.

– Hvorfor bør vi endre på det som har fungert så bra hittil? Man må analysere målene fra kampen (i januar). I den andre omgangen var vi mye bedre. Selvfølgelig må man forbedre seg i denne turneringen, eller så er du ute.

Står høyt med forsvaret

Guardiola og Jürgen Klopp snakket respektfullt og varmt om hverandre under sine pressekonferanser på Anfield tirsdag, og ingen har slått katalaneren flere ganger enn nettopp Liverpools manager.

En stor del av grunnen er managernes ballbesittende og høytpressende spillestiler satt opp mot hverandre, mener Guardiola.

– Man må være god defensivt, men vi har sluppet til få mål og sjanser denne sesongen. Det betyr at vi er solide ved å spille 40 meter foran, men jeg vet at måten vi spiller på er perfekt for Liverpool, sier han.

– For de er et lag som angriper det rommet ulikt noen andre lag i verden, spesielt med Mo Salah, Firmino. Jeg vet det. Men jeg føler at den beste måten å forsøke å vinne på, er det vi har gjort så lenge jeg har vært her.

– Vi kan ikke ignorere at begge lag forsøker å være spillende. Vi er lagene som med god margin har flest mål i Premier League. Jeg synes Jürgen Klopps lag er ærlige lag. De respekterer hva fotballen betyr. De forsøker å angripe, og vi skal gjøre det samme. Jeg er sikker på at dette blir en bra fotballkamp.

Vil ikke la seg knekke mentalt

– Vi kan ikke glemme at det er 180 minutter. Det jeg beundrer med de beste lagene – og det er noe vi ikke var i stand til i denne situasjonen forrige sesong – er at de i dårlige øyeblikk forholder seg rolige. Madrid, Barcelona. Når motstanderne angriper, ser det ut som om de tar seg en kopp kaffe fordi sjansen deres vil komme. Og når den kommer, vet de at de ikke bommer. Det er en stor forskjell.

TRENTE PÅ ANFIELD:
TRENTE PÅ ANFIELD:  Manchester City-troppen fikk kjenne på Anfield-gressmatta tirsdag.

City-manageren har en enorm rutine i sluttspillet i Europas gjeveste klubbturnering, og har nådd semifinalen i sju av åtte forsøk. Han forsøker å overbevise spillerne sine om hvordan de ikke skal la seg knekke av trykket som venter på Anfield.

– Folk snakker om hva som kan skje, men jeg har fortsatt ikke opplevd det, sier Guardiola.

– Jeg har sagt til spillerne: «Folk tenker på hvor tøft det blir, men i Barcelona er det akkurat likt, og i Bayern München, Madrid, Sevilla. I kvartfinalene er det som et fjell å bestige, og det avhenger av om du er i stand til å takle situasjonen, vel vitende om at motstanderen er blant verdens tøffeste.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]