Mener Karius kan takke Mignolet for sin gode utvikling

Visekaptein James Milner tror Loris Karius sin gode form skyldes hard konkurranse om keeperplassen.

8. apr 2018 kl 13.46 Einar Kvande

Karius holdt buret rent for åttende gang på 15 kamper etter at han igjen ble utpekt til Liverpools førstekeeper, da de røde gjestet Goodison Park i går.

– Loris er en god keeper, og Si skal ha kreditt for at han presser ham hele tiden, uttaler Milner til Liverpool Echo.

– De to har kjempet om å bli klubbens nummer 1, og konkurranse om plassene er eksakt hva du trenger, legger han til.

– Wardy er også med i bildet, så vi har tre keepere som presser hverandre for å komme på laget, og Loris har gjort det bra etter at han tok over.

– Han er god med føttene, han er rolig og har gjort noen veldig gode redninger. Det er fint å se at han gjør det så bra, og at keeperne i rekken bak ham presser ham.

– Når du spiller for et lag som har ballen ganske mye, må du kanskje bare gjøre en eller to redninger i løpet av en kamp, etter å ikke ha vært involvert i lang tid. Det er det vanskeligste for en keeper. Loris har håndtert det bra.

Bare fire baklengs på de ti siste

Karius har bare sluppet inn fire mål på Liverpools ti siste kamper, og har holdt buret rent i åtte av de siste 12 kampene i alle turneringer.

– Han snakker hele tiden, og forsøker å være involvert i kampen når vi angriper. Antall kamper uten baklengsmål har økt, så han gjør det bra. Men guttene foran ham på banen skal også ha honnør for det.

Milner trekker spesielt frem Virgil van Dijk i så måte.

– Han er en toppspiller som har kommet inn på laget og funnet seg godt til rette med en gang. Han er litt av en type, og en stor kar. Han header unna alt som kommer, og er god med ballen.

– Keeperen og forsvaret er de viktigste i det defensive arbeidet, men det handler også om de foran dem på banen. Alle forsøker å presse, og være på tå hev. Dette er veldig viktig, og jeg mener vi blir bedre og bedre på dette. I de to siste kampene har vi bestått to store tester.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]