Nå er Lallana endelig skadefri

Men Jürgen Klopp må vente med å finne plass til ham på laget igjen.

28. apr 2018 kl 00.02 Marius Rabben

Det har vært en tung sesong for Adam Lallana, som kun har vært på banen i elleve ligakamper grunnet skader i låret.

Først mot slutten av november var 29-åringen i aksjon etter å ha pådratt seg en skade i august, men umiddelbart fikk han en ny kjenning etter det manageren har beskrevet som et for tidlig comeback. Etter noen opptredener på nyåret måtte han stå over tre kamper grunnet en rift i en muskel, før han var tilbake i spill for U23 i februar.

Håper på én eller to kamper

Så pådro han seg en ny strekk i låret etter å ha kommet inn mot Crystal Palace i mars. Da ble han sendt til Cape Town for behandling i varmere strøk.

Nå er han tilbake på Melwood, bekrefter Klopp, ifølge Liverpool Echo. Men det vil fortsatt ta noe tid før han er aktuell for kamp igjen.

– Adam er her og driver med fitness-arbeid. Han er ikke lenger skadet, men han er ikke i form ennå. Vi håper fortsatt at én eller to kamper vil være mulig for ham. Vi får se, sier tyskeren.

Håpet er at Lallana skal inkluderes på fellestreningene igjen i løpet av neste uke.

Fortsatt et stykke igjen for Can

Samtidig meldes det også om fremgang for Emre Can, som sliter med ryggen, men det er lite trolig at han kommer på banen før tidligst Premier League-avslutningen.

– Emre er litt lenger unna. Rehabiliteringen hans går stadig bedre, men det blir ganske nær sesongslutt. Jeg har ikke lukket noen dør for noen av dem. Det er fortsatt en mulighet.

Akkurat nå har Klopp kun tre midtbanespillere til rådighet fra seniortroppen: Henderson, Milner og Wijnaldum. På spørsmål om hvor viktig det eventuelt blir å få Lallana tilbake, sier Klopp:

– Jeg tar alt jeg kan få. Alt. Det er ingen mulighet nå i helga, heller ikke for onsdagens kamp, og deretter kan det bli vanskelig (å skulle rekke Chelsea-kampen).

– Kanskje er det en mulighet for at Adam kan klare Brighton. Vi må se det an.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]