– Nå er dette sesongens viktigste kamp

Sjefen maner fansen til å skape en stemning i tidligkampen som er Liverpool verdig.

27. apr 2018 kl 18.07 Marius Rabben

Mange ser nok på lørdagens møte med Stoke som en kamp man bare må gjennomføre, og da med størst fokus på å unngå nye skader, før blikket rettes mot det som vil skje på Stadio Olimpico onsdag kveld.

Men rødtrøyene kan ikke ta topp-fire-plassen for gitt helt ennå. Samtidig er det et sultefôret og desperat bortelag som møter opp på motsatt halvdel i jakten på livsviktige poeng.

– Vi er også desperate, sier Jürgen Klopp til pressen på Melwood.

– Vi har akkurat lik situasjon som Stoke: Vi ønsker å vinne denne kampen. Det dreier seg bare om denne kampen. Fra mitt ståsted er dette nå sesongens viktigste kamp. Sånn er det.

Liverpool, på 71 poeng, bekler tredjeplassen med tre kamper igjen, og har tre poeng ned til Tottenham, som har én kamp til gode. Det har også Chelsea, med 63 poeng, på femte.

Ber om spesiell atmosfære

LIVLIG:
LIVLIG:  Det var elektrisk stemning på Anfield mot Roma tirsdag kveld. Klopp håper supporterne gir god lyd fra seg også mot Stoke, selv om det er tidlig på dagen og kampen ikke like stor.

Dermed vil fire poeng på de tre siste rundene holde for Klopps mannskap. Etter oppgjøret mot Stoke og returen mot Roma venter nettopp topp-fire-jagende Chelsea på Stamford Bridge. I avslutningsrunden kommer Brighton på Anfield-besøk.

Klopp forsøker å påpeke viktigheten av lørdagens kamp, og ber supporterne om å «gi alt de kan» i forsøket på å hjelpe laget fra tribunen, selv om ligaoppgjøret ikke er like attraktivt som forrige kamp på Anfield.

– Det var derfor jeg sa umiddelbart etter Roma-kampen at atmosfæren var enestående. Jeg vet at det er en slags tradisjon at den kl. 12.30 (lokal tid) ikke er like bra, sier tyskeren, som kommer med en oppfordring:

– Legg deg for å sove klokka ni, møt opp på stadion i morgen og vær på ditt beste.

– Det er det vi skal forsøke, og jeg vil veldig gjerne be alle om å gjøre akkurat det samme: skape en skikkelig spesiell atmosfære. Tenk på kampen fra tirsdag. Dersom dette laget ikke fortjener den beste stemninga noen gang kl. 12.30, så vet ikke jeg hvem som gjør det.

– Jeg har vært i liknende situasjoner mange ganger

Gjestene fra North Staffordshire står godt nedi gjørma og spiller for livet i Premier League, og selv om de ikke har forlatt banen med full pott siden Paul Lamberts første kamp i januar, er Klopp klokkeklar på at det ikke er et svakt lag vi får se i helga.

– Dette kommer til å bli en real utfordring. Paul, som jeg kjenner, er en Dortmund-legende, forteller Klopp.

VENNER:
VENNER:  Klopp har kjent Lambert godt siden Dortmund-tiden.

Stoke-manageren spilte nemlig for den tyske klubben da de vant Champions League i 1997, og var finalens kanskje beste spiller mot Juventus – tross den tøffe midtbaneduellen med Zinedine Zidane.

Klopp, som måtte gi tapt for Lambert da skotten besøkte Anfield med Wolverhampton i FA-cupen i januar i fjor, har selv rik erfaring med nedrykksstrid, både som aktiv og manager.

– Jeg har vært i en liknende situasjon mange ganger gjennom livet mitt. Å kjempe for å holde ligaplassen var livet mitt som spiller! Jeg er klar over det emosjonelle, og jeg vet hvor desperate de er etter å vinne kampen.

– Til syvende og sist er det ikke sånn at jeg ønsker dem ned eller noe, men dersom de ønsker å bli værende oppe, må det skje uten poengene mot Liverpool. Sånn må det være, for vi trenger dem også, og vi har en veldig vanskelig situasjon.

– Ingen garantier mot skader eller sykdom

– De har ikke vært det mest heldige laget de siste ukene; de har tapt noen kamper i sluttminuttene, brent sjanser selv, store sjanser, og så sluppet inn, som kan skje noen ganger. De er veldig intense, veldig direkte, med mye kjemping om andreballene, og vi må bryne oss på mange utfordringer ute på gresset.

Derfor kommer Klopp til å stille med det beste laget han har til rådighet, sier han.

– Mange folk forventer nok at noen hviles, at han settes ut og så videre, men spillere kan uansett bli skadet på trening eller bli syke over natta. Det finnes ingen garantier.

– Så lenge vi er i form, må vi benytte oss av gutta. Vi må spille med dem, og det er det vi kommer til å gjøre fordi vi respekterer Stoke, fordi vi respekterer turneringen og fordi vi har veldig store mål og ambisjoner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]