– Vi kommer ikke til å gjøre 1000 endringer på laget

Jürgen Klopp akter å benytte seg av seniorspillerne han har til rådighet mot Stoke.

27. apr 2018 kl 14.24 Einar Kvande

– Vi har ikke så mye tid mellom kampene nå, så jeg foretrekker å vente til siste sekund før jeg tar ut laget. Dette med tanke på de spillerne som kjenner på småting etter Roma-kampen, sa Jürgen Klopp under sin pressekonferanse fredag formiddag.

– Jeg tar ut et lag med tanke på å vinne kampen. Det er det eneste jeg kan tenke på, la han til.

– Det vil ikke handle om å hvile spillere. Alle vet at jeg har få alternativer slik sett. Dette er vår lengste pause i en intens uke. Vi spiller tirsdag, lørdag og onsdag, så det er greit med tanke på restitusjon. Det kan være vi kommer til å stille med det samme laget som mot Roma dersom alle er tilgjengelige. Det er den eneste usikkerheten.

Ikke mange endringer på laget

– Det kommer uansett ikke til å bli 1000 endringer, for det har vi ikke mulighet til fordi vi skal spille en Premier League kamp som er svært viktig for begge lag. Så vi kan ikke tenke på å hvile spillere. Det eneste vi kan tenke på er å stille et sterkt lag, slik at vi gjør alt for å vinne kampen.

Flere akademispillere har trent med Klopps førstelag på Melwood de siste ukene, på grunn av alle skadeproblemene som førstelaget har. Conor Masterson, Curtis Jones og Rafael Camacho har også blitt inkludert i kamptropper. Manageren sier imidlertid at han i de siste ukene av sesongen kommer til å benytte seniorspillere så langt det er mulig.

– Snakker vi helt generelt er de unge spillerne klare. Det er grunnen til at vi har tatt dem opp i troppen. Men det handler om øyeblikk og situasjoner. Du kan ikke sette innpå 3-4 av dem samtidig, og de må være i veldig god form. Dessverre var for eksempel Ben Woodburn veldig syk for noen uker siden, og for gutter i denne alderen tar det litt lenger tid å bli helt frisk og komme i form igjen. De andre spillerne er enda yngre.

Det handler om fair play

– Vi har nok seniorspillere til å håndtere dette. Det er ikke mulig å benytte så mange unggutter. De vil kanskje være i troppen og slike ting. Vi får se. Jeg lærte tidlig at England er moderlandet til fair play. Hvordan kan vi da hvile 3-4 spillere som ikke er skadet, og som dermed er i stand til å spille? Hva vil andre klubber si da? Vi har også våre egne mål, men det handler om å opptre fair med tanke på ligaspillet. Vi kan ikke hvile spillere. Det er ikke lov, og bør ikke være lov, og det er grunnen til at vi ikke tenker i de baner.

– Vi har som sagt våre egne mål, og jeg tror alle kan se for seg at Chelsea er i stand til å vinne alle sine gjenstående kamper. Vi møter dem om en uke, etter at vi har spilt i Roma, og ingen kan reise til Chelsea å være sikre på å vinne. Det vil selvsagt være en helt åpen kamp.

– Det er fullt mulig for Chelsea å vinne sine gjenstående kamper, så dersom det er mulig må vi sørge for at det likevel ikke er nok for dem. Skal vi klare det, trenger vi poeng, og det er hva vi er ute etter i morgen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]