– Pep har lagt lista, men vi må hoppe enda høyere

Jürgen Klopp er full av beundring for Pep Guardiola, men påpeker at det er hans jobb å løse oppgaven enda bedre enn spanjolen.

4. apr 2018 kl 08.59 Einar Kvande

– Det er ikke mye jeg kan si om Pep som person eller yrkesutøver som jeg ikke har sagt og skrevet mange ganger tidligere. Det er nå åpenbart at han har den samme effekten i England som han hadde i Spania og Tyskland, når det gjelder å skape et lag som er kapabelt til å spille vakker fotball og dominere, skriver Jürgen Klopp i Liverpools offisielle program til kvartfinalen i Champions League mot Manchester City.

– Pep legger lista enda høyere, men isteden for å stå og applaudere er det vår jobb i Liverpool å være fokuserte på det vi selv driver med, og gi oss selv muligheten til å hoppe enda høyere, fortsetter Liverpool-manageren.

– Det er vår jobb å fokusere på det vi kan gjøre noe med, nemlig vår egen utvikling som lag, og så får vi se hvor det tar oss. Jeg ser på de kvalitetetene vi har og jeg er spent på hva som er oppnåelig for Liverpool, både med tanke på resten av denne sesongen og sesongene som kommer.

– Vi må leve oss inn i kampen

– Når det gjelder stemningen rundt denne kampen spesielt, så håper jeg alle som er involvert kan leve seg inn i kampen og være en del av den, istedet for å la seg bedøve av det intense presset.

– Jeg er en som elsker fotball. Det har jeg gjort siden jeg var en liten gutt, og jeg tror ikke det vil forandre seg før jeg har tatt mitt siste åndedrag. Det jeg elsker med fotball er de intense følelsene og opplevelsene som spillet gir deg gjennom 90 minutter. Dette er noe vi får oppleve sammen. Det er kollektiv glede og kollektiv smerte, kollektiv spenning og kollektivt håp og tro.

– Alt kan skje

– Sporten bringer mange mennesker sammen, der vi i brøkdelen av et sekund, i et spesielt øyeblikk, alle opplever og føler det samme samtidig. Det jeg også elsker med fotball er at ingenting er avgjort før kampen starter, og da kan alt skje.

– Jeg har ingen anelse hvor mange millioner som vil se denne kampen rundt om i verden, i tillegg til det 54 000 som vil være tilstede på Anfield. Uansett resultat har akkurat denne kampen potensiale til å skape noen av disse øyeblikkene vi deler, slik at man kommer til å prate om dem i generasjoner fremover.

– De som er så heldige at de får lov til å være tilstede i kveld, og deretter i Manchester i neste uke, bør sette av litt tid til å reflektere over det. Omfavn intensiteten og de positive følelsene som det skaper.

– Dette er kamper som kan bringe glede, og jeg håper det blir et resultat vi kan se tilbake på og si at vi ikke ble skuffet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]