Slo 15 år gammel Champions League-rekord

Tok over for Manchester United i rekordbøkene.

12. apr 2018 kl 09.09 Arve Vassbotten

Med Liverpools 2-1-seier over Manchester City på lørdag, slo Liverpool en rekord som Manchester United har hatt i Champions League i 15 år.

Mohamed Salah og Roberto Firminos mål økte Liverpools scoringer i turneringen til 33 denne sesongen. Det er seks mål mer enn Paris Saint-Germain, som har røket ut av turneringen.

Tallet slår også rekorden Manchester United tidligere hadde for flest antall scorede mål i turneringen.

Manchester United scoret 32 mål i 2002-2003-sesongen, da de ble slått ut av Real Madrid i kvartfinalen. Liverpool har også slått rekorden på fire mindre kamper, vet at målene er kommet på ti kamper. Den gangen Man Utd tok rekorden var det to gruppespill i turneringen.

Totalt er det for øvrig scoret 377 mål i turneringen denne sesongen, med et snitt på 3,14 mål per kamp.

Bare 0,7 mål i baklengs-snitt

Av de andre potensielle semifinale-motstanderne har Real Madrid scoret tredje mest mål med 26. De har til gjengjeld turneringens suverene toppscorer i Cristiano Ronaldo, som etter den dramatiske avslutningen onsdag står med 15 mål.

Bayern München har scoret fjerde mest mål med 23, mens Roma har scoret 15 mål og er på delt 8. plass med fire andre lag på lista over de mestscorende lagene.

Liverpool har bare sluppet inn 7 mål på sine kamper, som gir et snitt på 0,7 mål per kamp i Champions League, og en målforskjell på 26 plussmål.

Real Madrid har 14 plussmål, og 12 innslupne, Bayern München har 8 mål imot og 15 i positiv målforskjell.

Roma har på sin side sluppet inn 12 mål, og har en positiv målforskjell på 3.

Liverpool er også det eneste ubeseirede laget i årets turnering. De røde står når med seks seiere og fire uavgjort, når ikke Playoff-kampene er tatt med.

Real Madrid står med 7 seiere, en uavgjort og to tap. Bayern München med 8 seire, en uavgjort og ett tap, og Roma med 5 seire, 2 uavgjort og tre tap.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]