Toppklubbene vil gjøre et nytt forsøk på å få mer av TV-pengene

Det er nytt møte mellom de 20 Premier League-klubbene i juni.

16. apr 2018 kl 15.05 Arild Skjæveland

I oktober ble det stemt over et forslag fra toppklubbene i Premier League om at 35 prosent av inntektene fra salg av TV-rettighetene utenlands skulle fordeles ut fra tabellposisjon.

Det er Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United og Tottenham som kjemper for at de største klubbene skal få en større del av inntektene, som per i dag fordeles jevnt på de 20 klubbene.

Da avstemmingen ble gjort, fikk forslaget støtte også av Leicester, West Ham og Everton, men ni klubber er ikke nok. En må ha 14 av 20 stemmer for å få gjennomslag.

Nytt forsøk i juni

Etter at toppklubbene feilet med sitt forslag i oktober, har rettighetene for 2019-2022 blitt solgt, for nær £700 millioner mindre enn den forrige avtalen, skriver The Times.

Da er det to pakker som så langt ikke er solgt, ettersom ingen har møtt minsteprisen.

Det er ventet at prisen på salg av rettighetene utenlands vil dra inn mer penger enn forrige avtale, og det er disse pengene toppklubbene ønsker mer av.

Dette har vært en sak de største klubbene har kjempet for i en del år. I 2011 sa Liverpools daværende daglige leder Ian Ayre:

– I Kuala Lumpur finnes det ingen som abonnerer på ESPN for å se Bolton, sa han den gang ifølge Times.

Storklubbene mener at det er deres kamper som er hovedgrunnen til prisen på salg av rettighetene utenlands, og vil ta opp igjen saken på årsmøtet tidlig i juni.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]