– Vi har alternativer

Med Gomez og Matip skadet, og Klavan som heller ikke er 100%, snakkes det om forsvarskrise i Liverpool foran kvartfinalen mot Manchester City. Det går ikke Andy Robertson med på.

4. apr 2018 kl 11.20 Einar Kvande

Robertson føler seg trygg på at Liverpool har de nødvendige erstatterne til å fylle hullene som Matip og Gomez etterlater seg. Matip må gjennom en operasjon, og er ute for resten av sesongen etter å ha fått en lårskade mot Crystal Palace. Gomez skadet ankelen under spill for England, og vil også være ute i noen kamper til.

– Vi har fortsatt mange valgmuligheter. Det var fint å se Clyney tilbake på benken for første gang denne sesongen, og jeg er sikker på at han er i form og klar til innsats, sier venstrebacken til Liverpoolfc.com om det faktum at Nathaniel Clyne nå er tilbake i troppen etter langvarige ryggproblemer.

– Trent har spilt mange kamper denne sesongen. Han og Joe har byttet på å spille, så han mangler ikke kamptrening.

– Joël og Dejan har også spilt mange kamper. Dessverre er Joël blitt skadet, men vi har Dejan som kan komme inn for ham. Vi har også Raggy, som har spilt flere kamper. Han har slitt litt med en skade, og har ikke følt seg bra i et par måneder, men han er tilbake i trening. Vi har fortsatt valgmuligheter, og det er opp til manageren hvem han velger.

Drømmer om å holde buret rent

Robertson håper å gjøre en solid defensiv innsats mot City i de to kvartfinalene i Champions League.

– Det hadde vært herlig om vi hadde holdt nullen i begge kampene. Da vil det i verste fall bli ekstraomganger på Etihad. Vi går selvsagt ut for å holde buret rent i alle kamper, men vi vet hvor vanskelig det blir mot et lag i verdensklasse som Manchester City.

– Målet må uansett være å holde buret rent, og dersom vi klarer det vil vi ha en god sjanse til å vinne kampen, da vi vet vi er i stand til å skape sjanser, og de spillerne vi har på topp kan sette ballen i mål. Gjør de det, og vi gjør jobben vår bakover, kan vi forhåpentligvis ta med oss en god ledelse til returkampen i neste uke.

Har bare to erfarne stoppere

På grunn av skadene til Gomez, Matip og Klavan er U23-spillerne Conor Masterson og Nat Phillips hentet inn i troppen.

– Etter Crystal Palace-kampen var det en eller annen som poengterte hvor bra vi hadde gjort det med rotasjon, og så står vi nå her med bare to midtstoppere, kommenterer Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

– Det er ikke noe problem med tanke på startoppstillingen forutsett at vi ikke får flere skader, men nå har vi plutselig ikke så mange alternativer lenger i en intens periode av sesongen, sier en småbekymret Liverpool-manager.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]