Robertson om duellen med Sterling

Andy Robertson kom seirende ut av duellen med Raheem Sterling da Liverpool var vertskap for Manchester City i januar, og håper å gjenta den bedriften i kvartfinalen i Champions League.

4. apr 2018 kl 10.35 Einar Kvande

– Ja, jeg vil si at jeg vant den duellen i januar, men det var ingen enkel jobb, uttaler Andy Robertson til Liverpool Echo om duellen med Raheem Sterling sist Manchester City gjestet Anfield.

– Jeg klarte aldri å gå fremover så mye som jeg hadde likt i den kampen, og det skyldes ham og hans arbeidsinnsats. Det var vanskelig. Men jeg klarte å gjøre min defensive oppgaver, og det vil jeg forsøke å gjøre igjen.

– Raheem har hatt en utrolig bra sesong. Statistikken hans, og det han har gjort for City, er utrolig. Han er på vei til å bli en verdensklassespiller. Han blir bedre for hver uke som går, så det blir en vanskelig oppgave nok en gang, sier Robertson foran kvartfinalen i Champions League.

Sterling har gjort 21 mål denne sesongen, men har slitt i tidligere møter med Liverpool etter at han forlot Anfield-klubben til fordel for Manchester City for 49 millioner pund for tre år siden. Sterling er ingen favoritt på The Kop etter at han forlot L4 på kontroversielt vis, og vil helt sikkert bli møtt med en massiv pipekonsert også i kveld.

– Når en spiller kommer tilbake til en klubb som ikke er helt fornøyd med hvordan avskjeden ble, vil han bli møtt med pipekonsert. Det har jeg sett mange ganger. Men Raheem blir eldre og kan håndtere det etterhvert, tror Robertson.

– Pipekonserten kan ha vært en faktor i den forrige kampen vi spilte mot dem, men det må du spørre ham om. Som lag lot vi verken ham eller noen andre av deres spillere få ro med ballen, og vi må forsøke å gjøre det samme igjen.

– Vår mest komplette kamp denne sesongen

Robertson er i det hele tatt opptatt av at Liverpool må kopiere sitt spill fra forrige møtet med City i så stor grad som mulig.

– Jeg mener det var vår mest komplette kamp denne sesongen, sier venstrebacken.

– De siste 10 minuttene skalv vi litt mer i buksene enn ønskelig, etter at vi ledet 4-1 en stund. Men vi klarte å presse dem over hele banen, og tok vare på sjansene vi fikk.

– Manchester City har det beste laget i ligaen denne sesongen, og kommer til å vinne tittelen. Du kan si at de har litt mer press på seg foran denne kampen, fordi de møter et lag som ligger på tredjeplass. Spillerne vi møter er verdensklassespillere, og vi må være 100 prosent konsentrerte.

– Citys bevegelsesmønster er en fryd å se på. Som forsvarer må du være klar over hvor din mann er hele tiden. Du må i tillegg skape trøbbel for dem fremover på banen, og presse dem inn i områder de ikke ønsker å være i. Det er jobben de tre på topp og resten av spillerne vil forsøke å gjøre. Vi frykter dem ikke, men vi må være oppmerksomme på deres sterke sider.

Godt forsvarsspill

Liverpool har holdt buret rent i sine tre siste Champions League-kamper, og målet er selvsagt å gjøre det samme også mot målkåte City-spillere.

– Vi føler vi modnes som lag hver dag. Vi er et relativt ungt lag, som lærer. Manageren trener oss hver dag, og jeg føler at jo mer vi spiller sammen jo bedre blir vi, sier Robertson om den saken.

– Studerer man forsvaret vårt, har vi en relativt nykomponert defensiv struktur med Virgil og meg selv som nye spillere i klubben denne sesongen, og Trent som har spilt hyppigere og hyppigere.

– Som lag forsvarer vi oss med 11 spillere. Klarer vi å gjøre det på den måten vi har gjort tidligere, kan vi holde City på avstand. Vi må jobbe sammen to og to eller tre og tre, for å vinne tilbake ballen så raskt som mulig. Vi må sørge for at deres beste spillere ikke får skinne, samtidig som vi bringer våre beste spillere inn i kampen.

– Vi spiller på hjemmebane, og må skape sjanser og sørge for å få støtten fra fansen. Dersom jeg kan bli med fremover for å skape sjanser, vil jeg gjøre det.

For ett år siden kjempet Robertson for å unngå nedrykk med Hull. Nå spiller han kvartfinale i Champions League.

– Dette er kampene du ønsket å spille i da du vokste opp og så fotball på TV som guttunge. Alle våre spillere kan bruke det til sin fordel, da vi føler oss heldige som får spille på en slik store scene på en berømt arena. Da ønsker du å levere varene. Det vil være 22 spillere der ute som er priviligerte fordi de får spille i en kamp som dette. Vi ser alle frem til kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]