Klopp er optimist - men vil ikke garantere noe som helst

Alt ligger til rette for en klassisk Champions League-kveld på Anfield.

4. apr 2018 kl 09.54 Einar Kvande

Jürgen Klopps beskjed til sine spillere før kvartfinalen mot Manchester City er å nyte øyeblikket og ta vare på muligheten.

– Jeg kan forstå at alle synes denne kampen er en stor greie, for det er den. Men likevel er det bare en fotballkamp. Men det er en viktig fotballkamp, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Det er kamper som dette vi drømte om da vi var unge, så det er ganske spesielt, innrømmer han.

– Jeg er veldig opprømt med tanke på muligheten vi har. Vi vet hvor vanskelig det blir, men det er ikke noe problem. I en kvartfinale i Champions League hadde noe vært feil om du fikk en lett match. Dette blir ingen enkel kamp - men det stikk motsatte faktisk.

– Men fordi det er fotball, og fordi vi har en rekke talentfulle spillere i våre rekker, har vi en sjanse. Det er nok til å gå til denne kampen med stor optimisme. Uten noen garantier, men med stor optimisme.

– Forhåpentligvis klarer vi å levere varene. Det er viktig. Det er ikke noe vi tar for gitt, men jeg tror vi har en god sjanse til å levere varene, og da vil det bli en veldig interessant kamp.

– Kampene må vinnes

Liverpool fikk hjemmekamp først i kvartfinalen, noe de fleste vil hevde er en ulempe.

– Vanligvis i en kvartfinale eller semifinale, vil du være opptatt av å ikke slippe inn mål uansett om du spiller første kampen hjemme eller borte. Vi vet at City kan score på Anfield, vi vet at de kan score på sin hjemmebane. De kan til og med score på månen! Det handler ikke om sifrene, men om å vinne kampen, og også om å vinne den andre kampen.

– Vi tenker ikke særlig mye på den andre kampen i Manchester nå. Vi går bare til denne første kampen med et ønske om å nyte den. Vi ønsker å jobbe hardt, spille opp mot vårt beste og gjøre folk glade. Det er planen.

Spillerne får en liten påminnelse

Sist de to lagene møttes på Anfield, i januar, vant Liverpool 4-3.

– Den kampen vil jeg nevne på lagmøtet før kampen. Bare som en liten påminnelse, sier Klopp.

– Det var ikke første gangen vi gjorde det vi gjorde i den kampen mot Manchester City. Vi har gjort det tidligere også.

– Den store forskjellen i en kamp som den i kveld, mot en motstander som dette, er at du vil tape om du yter bare 99 prosent. Derfor må vi yte 100 prosent.

– Vi må være modige. Vi kan ikke være redd for å gjøre feil, men vi må rette dem opp etterpå, gjennom vår formasjon, ved innsatsen til en annen spiller i en annen situasjon. Det blir veldig spennende.

– På dette nivået vil alle straffe deg om du gjør feil, og vi er også i stand til å straffe motstanderen om feil blir gjort. Så det handler om å ha en løsning når feil blir gjort, være modige og være livlige. Vi må spille med stor selvtillit, for det er ingen tilfeldighet at vi har nådd dette stadiet i turneringen. Vi har kvalifisert oss for det, og har hatt en fantastisk sesong i Champions League så langt. Så la oss nyte denne kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]