– Vi legger ikke opp spillet for at Mo skal score mer nå

Lagets mål er langt viktigere enn toppscorertittelen.

20. apr 2018 kl 15.01 Arild Skjæveland

I en Premier League-sesong der det er få lag som nå har veldig mye å spille for, har duellen mellom Mohamed Salah og Harry Kane om toppscorertittelen fått mye oppmerksomhet den siste tiden.

Salah leder an med 30 scoringer i ligaen. Fire foran Harry Kanes 26. Sergio Agüero står med 21, men er meniskoperert og ute for sesongen.

– Vi trenger ikke å tenke så mye på det. Det er ikke som at vi begynner å få ham inn i situasjoner hvor han skal score. Vi må spille vår normale fotball, og dersom Mo er på sitt beste, vil han være truende til å score. Dersom han er i de riktige posisjonene vil han score eller ikke score. Det er slik det alltid har vært, sier Jürgen Klopp.

Andre ting er viktigere

Klopp er klar på at det er langt viktigere ting denne våren enn toppscorertittelen.

– Det vil alltid være personlige mål, men det viktigste for Mo er at laget ender på Champions League-plass, og i en ideell verden får en plass i Champions League. Og når du er der, gjerne vinne den finalen, sier manageren videre.

– Vi har kommet i denne posisjonen på grunn av fotballen vi har spilt, akkurat som at Mo kom hit på grunn av fotballen vi har spilt. Vi ønsker ikke å forandre noe, men å fortsette. For ham og for oss, ting er akkurat som før.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]