– Vi må ikke stresse

Virgil van Dijk ser på tirsdagens semifinale på Anfield som en stor mulighet til å få et godt resultat foran returoppgjøret i Roma.

23. apr 2018 kl 10.55 Einar Kvande

– Jeg kunne ikke tro det da jeg fikk høre at Roma hadde slått ut Barcelona. Vi feiret fortsatt ute på banen da jeg fikk vite om det. Det var flott for Roma. De er et veldig godt lag. Vi vet de har mange kvaliteter, men vi frykter ingen. Vi vil få vite mer om dem i løpet av mandagen, for da vil vi ha et lagmøte, forteller Virgil van Dijk til Liverpool Echo.

– Vi vet de er et topplag, så vi må være klare. Vi har en annen spillestil enn Roma, slår midtstopperen fast.

Liverpool var outsidere i kvartfinalen mot Manchester City, men i semifinalene mot Roma vil mange betrakte Jürgen Klopps mannskap som favoritter. Serie A-klubben har ikke vært i en semifinale i Europas gjeveste klubbturnering siden 1984.

– Vi må bare fokusere på våre egne sjanser. Vi skal spille en enormt viktig kamp på Anfield først, og forhåpentligvis får vi et godt resultat der. Det blir hard jobbing, og vi må være forberedt på alt. Kampen i Roma blir selvsagt tøff. Men vi må nyte dette, for det er ikke mange spillere som kommer i en slik posisjon vi befinner oss i nå, hvor vi har en sjanse til å nå finalen.

– Vi har en stor mulighet til å få et godt resultat tirsdag kveld, som kan hjelpe oss å nå finalen. Det er ingen grunn for oss til å stresse.

Berg- og dalbane

Etter et personlig mareritt i 2017 har 2018 vært mye hyggeligere for Van Dijk så langt, og han håper at det nå virkelig skal bli hans og Liverpools år.

– Det er hva jeg håper på. Det er litt av en berg- og dalbane jeg har vært med på.

– Nå får jeg spille hver uke, og tiden går fort. Vi har maksimalt seks kamper igjen å spille. Deretter skal jeg spille et par treningskamper med landslaget, og så hvile i fire uker før det hele starter igjen. 2018 har ikke vært så ille, men 2017 var et mareritt på grunn av skaden jeg slet med.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]