– Det er ikke et lotteri vi har vunnet

Jordan Henderson bryr seg ikke om at Manchester City er utpekt som favoritter i kvartfinalen.

4. apr 2018 kl 13.39 Einar Kvande

– Som manageren sa like etter trekningen, den eneste forskjellen ved å møte et Premier League-lag er at vi vet lit mer om hverandre. Vi har spilt mot hverandre to ganger tidligere denne sesongen, og det at vi kommer fra samme land betyr at vi har fulgt dem og deres spillere litt tettere enn spillerne til en europeisk motstander, skriver Henderson i kamp-programmet foran kveldens match.

– Vi vant en kamp og tapte en kamp av de to møtene denne sesongen, men ingen av de kampene vil ha noen betydning for sluttresultatet i disse kampene. Mange har poengert at vår seier over dem på Anfield i januar er et bevis på at vi kan gjøre jobben igjen, men selv om det var et flott resultat den gangen har det ingen betydning for de to kvartfinalene. Det samme gjelder deres seier mot oss på Etihad i september. De vet dette, og det gjør vi også, fortsetter Liverpool-kapteinen.

Møter City som likemenn

– Realiteten er at vi møter et lag i verdensklasse, ledet av en manager i verdensklasse. Men vi er ikke kommet til kvartfinalen ved å vinne et lotteri. Vi har gjort oss fortjent til det. Vi er her på grunn av våre prestasjoner, og møter City som likemenn. De vil ha like stor respekt for oss som vi har for dem. Men det er respekt, ikke frykt. Det ligger an til å bli to fantastiske kamper som hele verden vil være interesserte i. Dette er den type kamper som gjør all den harde jobbingen og alt vi har ofret verdt det for oss spillerne.

– Det er mye snakk om hvem som er favoritter, og hvem som har presset og forventningene på seg. For oss spillerne betyr dette ingenting. Alle spillerne i garderoben har tro på seg selv, og vi forventer å vinne. Det er ikke mer press enn det presset vi legger på oss selv. Det er likedan for City. Det er ikke noe spørsmål om hvem som ønsker det mest, og hvem som forventer å oppnå suksess. De vil ønske dette like hardt som vi ønsker oss det.

– Oppgjør som dette blir avgjort av hvem som presterer best over to kamper, og hvem som tar vare på sjansene sine. Det laget som tar vare på flest sjanser har den beste muligheten til å nå semifinalen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]