Cardiff slipper å betale kompensasjon til Liverpool

Marko Grujic spilte 14 kamper for Cardiff. Dette er identisk med minimumskravet Liverpool satte da de lånte ut midtbanespilleren.

9. mai 2018 kl 09.01 Einar Kvande

Marko Grujic tilbrakte en halv sesong på utlån hos Cardiff City, og hjalp waliserne opp i Premier League. I Championship startet han tolv kamper og kom inn fra benken i en kamp. 5 ganger var han utbenyttet reserve. I tillegg startet han da waliserne ble slått ut av FA-cupen av Manchester City i fjerde runde.

Liverpool Echo har pratet med Cardiff-supporter Daniel Lewis om Grujics opphold hos The Bluebirds.

– Lånet av Grujic var et smart trekk av manager Neil Warnock midtveis i sesongen. Han styrket en posisjon der vi trengte litt mer kvalitet, sier Lewis.

– Det tok litt tid før serberen fant rytmen, og han så ikke komfortabel ut mot Manchester City i FA-cupen. Men etter som tiden gikk vokste Grujic inn i rollen, og mange var overrasket over at han satt på benken mot Reading i siste ligakamp.

– Han mistet konsentrasjonen litt for ofte i kampene i begynnelsen av låneoppholdet, men plutselig var han der igjen med en susende takling.

Gjorde bare ett mål

Grujic gjorde bare ett mål på sine 14 kamper for Cardiff, og slo ingen målgivende pasninger. Det er Lewis litt skuffet over.

– Det er en side av sitt spill han må forbedre.

– Tidlig i oppholdet var det en del fans som var frustrerte over at han spilte under pari, men mot slutten av sesongen var han fast inventar på laget, om vi ser bort fra siste kamp mot Reading, som var en stor overraskelse.

– Han var ikke lenge nok i klubben til å bli noen favoritt hos fansen, men han ble betraktet som en som var villig til å jobbe for laget og gjøre jobben sin. Han var ikke redd for å gjøre drittjobbene, og ble for det belønnet med fem gule kort på sine 13 ligakamper.

Unngikk bot

– Jeg vil si at han var best i 3-2 seieren over Birmingham på hjemmebane og i 2-0 seieren over Bolton i februar. Scoringen hans fra 20 meters hold mot Barnsley, hvor han styrte ballen perfekt ned i hjørnet, er også noe jeg husker godt.

– Mesteparten av kritikken mot ham gikk på at han ikke var målfarlig nok i og rundt straffefeltet, forteller Lewis.

14 kamper var det nøyaktige antallet kamper Liverpool krevde at Cardiff måtte benytte 22-åringen for å unngå å måtte betale en kompensasjon til Anfield-klubben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]