– Liverpool har litt av alt

Zinedine Zidane vil ikke ha noe av at det er en kamp mellom Cristiano Ronaldo og Mohamed Salah.

8. mai 2018 kl 22.27 Arve Corneliussen

– Liverpool har litt av alt. De er i finalen, og vi vet hva de har i laget: De er fysiske, tekniske og hurtige. Det er et engelsk lag som kommer til å kjempe og forsvare seg, sier Zinedine Zidane på pressekonferansen foran Real Madrids oppgjør mot Sevilla, ifølge Liverpool Echo.

Onsdag kveld spiller den spanske stormakten borte mot Sevilla, lagets tredje siste kamp i det som har vært en turbulent La Liga-sesong til dem å være. Real Madrid ligger i øyeblikket på tredjeplass, men går forbi byrival Atlético Madrid på bedre målforskjell med seier over Sevilla.

Fremover har de sprudlet med totalt 84 scoringer, men har også sluppet til 39 mål. Til sammenligning står Liverpool med 80-38 i målforskjell.

Diskuterte Salah

Dermed ligger det til rette for en målrik kamp i Kiev, noe Zidane ikke legger skjul på.

– Det kommer til å bli en spektakulær kamp – åpen, og med mange sjanser. Det viktigste for oss er å planlegge hva vi skal gjøre. Fordi det er en finale og det kommer til å være veldig intensivt, kommer vi til å analysere det i detalj, forteller den franske legenden.

På pressekonferansen ble også Salah et tema.

– Jeg vet ikke om han kommer til å vinne Gullballen, men han har hatt en fantastisk sesong. Det blir ikke Cristiano mot Salah, men Madrid mot Liverpool. Salah er en fantastisk spiller, men han er ikke min, konstaterer Real Madrid-manageren.

Carvajal blir sannsynligvis klar

Høyreback Dani Carvajal har vært ute med en strekk på baksiden av låret de siste ukene. Dermed har Nacho og Lucas Vázquez vikariert på backplass, men han tror selv han kommer til å rekke finalen.

– Jeg har allerede begynt å trene med ball, og det føles fantastisk. Jeg har spilt uten smerte, og tenker på Kiev. Jeg kommer ikke til å ta den minste sjanse, siteres Carvajal i den spanske storavisen Marca.

Spanjolen er krystallklar på at det ikke bare er Salah hovedstadslaget må passe på i Ukraina.

– Ingen lag kommer til Champions League-finalen med bare én spiller. De har gjort det veldig bra, og veien deres dit har ikke vært enkel. Det kommer til å bli en spennende finale, spår høyrebacken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]