Klopp jubler for hvileperiode – det har han god grunn til

Denne sesongen har det gått slag i slag for Liverpool. Foran skjebnekampen mot Brighton får Jürgen Klopp endelig litt tid på treningsfeltet.

8. mai 2018 kl 17.50 Arve Corneliussen

I en sesong der Liverpool har deltatt i fire turneringer, har det bare ved sju anledninger gått seks dager eller mer mellom hver kamp. Brighton kommende søndag blir den åttende.

Da er det ikke medregnet landslagspauser, ettersom de fleste i Liverpool-stallen ikke får hvile den uken. Snarere tvert imot.

Med to unntak har Klopps menn vartet opp med festfotball når hvileperioden har vært på om lag en uke. Det er det grusomme 0-1-tapet borte for Swansea i vinter, og kollapsen borte mot West Bromwich nylig da Liverpool rotet bort en tomålsledelse.

I de fem øvrige kampene har den tyske manageren kunnet glise for enorme resultater – deriblant seieren over Manchester City på Anfield i ligaen, og 5-0-overkjøringen av Watford – kampen Mohamed Salah scoret fire mål i.

Fra Chelsea-tapet til Brighton-kampen har de røde sju dager på å forberede seg. Selv legger ikke Klopp skjul på at det gjør godt med litt ekstra tid på Melwood foran skjebnekampen.

– Jeg er veldig glad for at den intense perioden er over nå. Det blir en vanskelig kamp, men vi har én uke – det føles som et helt år! Vi må bruke det, sier manageren til Liverpoolfc.com.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]