SPRUDLET:  Bobby Adekanye hadde en bra kamp, og noterte seg for en flott scoring.

Sprudlende Liverpool U23 med storseier over Chelsea

Liverpool U23 avsluttet sesongen på Anfield mot Chelsea. Det endte med seier og dermed andreplass i Premier League 2.

Liverpool U23 – Chelsea U23 5-1

– Vi kan være stolte over spillerne i dag, og hvordan de jobbet fra første spark på ballen. Intensiteten og alt vi gjorde var på øverste hylle. De var fantastiske i dag, roser Neil Critchley i et intervju vist på LFCTV. 

Critchleys unggutter viste seg frem foran de fremmøtte på Anfield. De vartet til tider opp med strålende angrepsfotball, og vant etter scoringer av George Johnston (2), Bobby Adekanye og Yan Dhanda (2). 

Der hele Liverpool U23-laget spilte en veldig god kamp og kjørte over Chelsea, var det Herbie Kane og Adekanye som høstet de største lovordene av kommentatorparet.

– Han får ting til å skje, og bruker den eksplosive farten sin. Han har vært veldig positiv i dag, konstaterte LFCTVs ekspertkommentator Neil Mellor i løpet av kampen, før han skrøt av Kane: 

– Han er overalt i dag. Han har spilt som en midtbanegeneral. 

Også Adam Lewis og midtstopper Johnston markerte seg. Lewis med to målgivende, og Johnston med to hodestøt i mål. Sistnevnte kunne ha scoret et sensasjonelt hat trick, men dommeren hadde blåst for straffe like før han satte ballen i mål. Dhandas siste scoring var også av det vakre slaget, da han skrudde ballen i lengste på Coutinho-vis. 

Åpnet bra

Allerede før minuttet var gått var Liverpool frempå. Dhanda fant Adekanye langs flanken med en utsøkt crosser. Nederlenderen driblet seg flott forbi to Chelsea-spillere, men innlegget fra dødlinjen ble klarert. 

Uansett var det et tidlig tegn på hva som skulle komme. Liverpool tok grepet om kampen, og presset høyt slik vi er vant til å se førstelaget. De største sjansene lot imidlertid vente på seg, foruten et par halvsjanser etter dødball. 

Etter 21 minutter fikk Liverpool hull på byllen. Lewis svingte inn et hjørnespark med den presise venstrefoten, og Johnston var overlegen i luften. Midtstopperens heading gikk, utagbart for keeper, i hjørnet. Dermed var Liverpool i ledelsen. 

Vakker scoring

Da tok det også fyr på Anfield. Hudson-Odoi brente en stor mulighet for bortelaget, før Herbie Kane skjøt like over etter et flott dribleraid. 

Like før pause skulle den sitte igjen for Liverpool. 

Kane vant ballen høyt. Han forserte, og slapp ballen i nøyaktig riktig øyeblikk til Adekanye til høyre. Nederlenderen vendte av en Chelsea-forsvarer med en skuddfinte, og hamret ballen opp i nettaket fra kloss hold. En vakker scoring av ungguttene. 

Rett etter kunne Brown redusert for bortelaget, men avslutningen alene med Kamil Grabara strøk utsiden av stolpen. Til tross for at Chelsea hadde sine sjanser etter kontringer, var det fullt fortjent at Liverpool gikk i garderoben med ledelse. 

Fortsatte i samme spor 

Til tross for en komfortabel ledelse, fortsatte Liverpool å pøse på i angrep. De første fem minuttene hadde hjemmelaget drøssevis av dødballer, og fikk betalt nesten umiddelbart. En Chelsea-forsvarer handset i feltet. Johnston plukket opp nedfallsfrukten og scoret, men dommeren hadde allerede blåst for straffe. 

Der var Yan Dhanda sikker som banken. 

Chelsea reduserte ved Taylor-Crossdale like etter, før Liverpool svarte med en ny scoring. Igjen var det Johnston som var frempå, og igjen var det Lewis som slo den målgivende pasningen. Et utsøkt slått hjørnespark, og en kraftfull heading av stopperen. 

Det så lenge ut til å bli kampens siste mål, før Dhanda markerte seg igjen. Han fikk ballen like utenfor 16, og skrudde – på Coutinho-vis – ballen i det lengste hjørnet. Et drømmemål av Dhanda, som spilte på venstreflanken.

Med en knusende 5-1-seier kan Neil Critchley juble for andreplass i Premier League 2 denne sesongen. 

Slik startet Liverpool 

4-3-3: Grabara - Whelan, Phillips, Johnston, Gallacher (Juanma) - Kane, Coyle (Whyte), Lewis - Adekanye, Millar (Gomes), Dhanda. 

PS: Liam Coyle spilte sin første U23-kamp etter et langt skadeavbrekk, og gjorde sakene sine bra inntil han ble byttet ut i det 80. minutt. 

Del

Bobby Adekanye

21.01.2018 16:04

Liverpool U23 - Charlton U23 4-1:Overbevisende seier for U23

Bobby Adekanye scoret to ganger da Liverpool vant i Premier League cup.

12.01.2018 22:15

Brewster ut på båre i U23-tap

Det så veldig stygt ut da Brewster måtte forlate banen.

20.10.2017 23:23

Ny, men puslete straff, for Spartak

UEFA har tatt til følge klagen fra Liverpool om rasistiske tilrop mot juniorspilleren Bobby Adekanye, uten at man vil skjelve i buksene i Moskva av den grunn.

Liverpool U23

25.11.2017 15:32

U23 vant i London

Neil Critchleys gutter slo Chelsea 3-1 i London.

05.07.2018 20:51

Ny kontrakt for U23-keeper

Andy Firth opplyser at han har signert ny Liverpool-avtale.

02.07.2018 19:52

Christie-Davies på plass – imponerer med flott gest

Liverpools nye unggutt er nå offisielt rød, men markerer seg som mer enn bare et godt fotballtalent.

Neil Critchley

08.05.2018 08:46

– Det vil være ledige plasser på flyet til USA

VM i Russland betyr at Jürgen Klopp kommer til å ta med seg et knippe juniorspillere på preseason-turen til USA i sommer.

16.04.2018 17:54

Miniderby mandag kveld:Må vinne for å ha gullmulighet

De røde ungguttene har fortsatt et lite håp om ligatittelen.

07.03.2018 18:30

Ny operasjon for Brewster

Den unge spissen tar sikte på å returnere under sommerens sesongoppkjøring.

Siste Til vår nyhetsoversikt
19.08.2018 kl 13:44

Rød til 2023 og lånt ut

Liverpool FC bekrefter ny kontrakt og utlån.

+
19.08.2018 kl 13:32

Origi kan være på vei til Dortmund

Liverpool nekter å senke sitt prisforlangende.

+
19.08.2018 kl 13:01

Derfor blir det Hertha Berlin

Jürgen Klopp var involvert da Marko Grujic skulle velge klubb.

+
19.08.2018 kl 10:13

Forlenger og lånes ut til tysk fotball

Marko Grujic er på vei til Hertha Berlin.

+