Klopp etter 4. plassen: – Dette har nesten vært en perfekt sesong for oss

Jürgen Klopp er klart på at stabilitet er lagets neste utfordring, for i de beste øyeblikkene er det ikke lett å spille bedre fotball enn nå.

13. mai 2018 kl 19.33 Arve Vassbotten

– Det er utrolig det guttene har klart, for å være ærlig. Vi har hatt så mange skader. I dag kom Adam Lallana på banen, det er en spiller vi har savnet hele sesongen. Det er helt utrolig at vi har kunnet oppnå noe slikt uten en spiller som han.

– I dag kunne ikke James Milner spille. Henderson og Wijnaldum har rundt 9000 kamper i beina, de tre oppe prøver alt de kan. Dominic Solanke gjør slike ting som i dag, uten så mye spilletid. Det er en utrolig prestasjon, og jeg er veldig stolt av guttene, sa Jürgen Klopp etter at Brighton ble sendt hjem med 4-0 fra Anfield.

Med det resultatet sikret også Liverpool 4. plass i Premier League, og billett til Champions League neste sesong.

Salah har håndtert rosen

– Dette har nesten vært er perfekt sesong for oss. Vi hadde ingen mulighet til å utfordre Manchester City, og da var det vi kunne gå for en plass i Champions League, mener Klopp.

– Vi kunne scoret flere mål i dag, vi hadde sjanser som var større enn de vi scoret på. Mo satte rekord, som er fint. Solanke fortjene sitt mål. Det er vanskelig for en ung spiller i et lag med slike kvaliteter. Han har Roberto Firmino foran seg, og Danny Ings vaker rundt ham. Så det er vanskelig å holde på selvtilliten, og han har slitt litt. Men de siste to-tre ukene har han vist seg fram igjen, og i dag fikk han sitt mål, sier Klopp om Solanke, som scoret sitt første Liverpool-mål.

Mohamed Salah scoret søndag sitt 32. mål for sesongen, og er med det den mestscorende på en sesong etter at Premier League ble redusert til 20 lag.

– Fantastisk, helt fantastisk. Spesielt de siste ukene var veldig vanskelige. Vi kan alle tenkte oss hvordan det ville være om alle forteller deg hver dag hvor fantastisk du er, og ikke bare sier de at du er det, de gir deg en Oscar. En pris for en ting, en pris for en annen ting, en pris for å komme seg ut av bilen uten å ha havnet i en ulykke. Så det er veldig vanskelig å holde seg fokusert, og han er fokusert.

– Sitt sinn er han er virkelig goalgetter, og det er kult, sa Klopp på pressekonferansen om Salah.

Forsterkninger

Manchester City endte sesongen på 100 poeng, 25 foran Liverpool. Klopp fikk p spørsmål om hvordan laget hans skal klare å nærme seg neste sesong.

– Gratulerer til dem med en fantastisk sesong, og med fantastisk fotball. Det er veldig fortjent at de vant. Vi trenger mer jevnhet, og vi trenger mer flaks med skader, da ville vi vært nærmere. Vi har fått mye erfaring denne sesongen. I dag ledet vi 2-0 til pause. I hvilen sa jeg til guttene at hvis noen skulle beskrive sesongen utenfra, ville de brukt ordene: «Liverpools drama», sa Klopp fra indre bane.

– Når alle tror at når vi har avgjort noe, så gjør vi det spennende igjen. Men i dag viste vi at vi har modnet denne sesongen.

– I våre beste øyeblikk er det ikke lett å spille bedre fotball. Stabilitet er den neste utfordringen.

Klopp fikk også spørsmål om han vil forsterke troppen kraftig i sommer.

– Vi vil selvsagt få inn flere spillere for å få en bredere tropp, men jeg er fortsatt en som har stor tro på å utvikle laget. Disse guttene har tatt et stort steg, og jeg har tro på at de kan ta et nytt stort steg, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]