STORFORNØYD:  Jürgen Klopp strålte om kapp med sola på gresset nede på Anfield etter seieren mot Brighton.

Klopp etter 4. plassen: – Dette har nesten vært en perfekt sesong for oss

Jürgen Klopp er klart på at stabilitet er lagets neste utfordring, for i de beste øyeblikkene er det ikke lett å spille bedre fotball enn nå.

– Det er utrolig det guttene har klart, for å være ærlig. Vi har hatt så mange skader. I dag kom Adam Lallana på banen, det er en spiller vi har savnet hele sesongen. Det er helt utrolig at vi har kunnet oppnå noe slikt uten en spiller som han.

– I dag kunne ikke James Milner spille. Henderson og Wijnaldum har rundt 9000 kamper i beina, de tre oppe prøver alt de kan. Dominic Solanke gjør slike ting som i dag, uten så mye spilletid. Det er en utrolig prestasjon, og jeg er veldig stolt av guttene, sa Jürgen Klopp etter at Brighton ble sendt hjem med 4-0 fra Anfield.

Med det resultatet sikret også Liverpool 4. plass i Premier League, og billett til Champions League neste sesong.

Salah har håndtert rosen 

– Dette har nesten vært er perfekt sesong for oss. Vi hadde ingen mulighet til å utfordre Manchester City, og da var det vi kunne gå for en plass i Champions League, mener Klopp.

– Vi kunne scoret flere mål i dag, vi hadde sjanser som var større enn de vi scoret på. Mo satte rekord, som er fint. Solanke fortjene sitt mål. Det er vanskelig for en ung spiller i et lag med slike kvaliteter. Han har Roberto Firmino foran seg, og Danny Ings vaker rundt ham. Så det er vanskelig å holde på selvtilliten, og han har slitt litt. Men de siste to-tre ukene har han vist seg fram igjen, og i dag fikk han sitt mål, sier Klopp om Solanke, som scoret sitt første Liverpool-mål.

Mohamed Salah scoret søndag sitt 32. mål for sesongen, og er med det den mestscorende på en sesong etter at Premier League ble redusert til 20 lag.

– Fantastisk, helt fantastisk. Spesielt de siste ukene var veldig vanskelige. Vi kan alle tenkte oss hvordan det ville være om alle forteller deg hver dag hvor fantastisk du er, og ikke bare sier de at du er det, de gir deg en Oscar. En pris for en ting, en pris for en annen ting, en pris for å komme seg ut av bilen uten å ha havnet i en ulykke. Så det er veldig vanskelig å holde seg fokusert, og han er fokusert.

– Sitt sinn er han er virkelig goalgetter, og det er kult, sa Klopp på pressekonferansen om Salah. 

Forsterkninger

Manchester City endte sesongen på 100 poeng, 25 foran Liverpool. Klopp fikk p spørsmål om hvordan laget hans skal klare å nærme seg neste sesong.

– Gratulerer til dem med en fantastisk sesong, og med fantastisk fotball. Det er veldig fortjent at de vant. Vi trenger mer jevnhet, og vi trenger mer flaks med skader, da ville vi vært nærmere. Vi har fått mye erfaring denne sesongen. I dag ledet vi 2-0 til pause. I hvilen sa jeg til guttene at hvis noen skulle beskrive sesongen utenfra, ville de brukt ordene: «Liverpools drama», sa Klopp fra indre bane. 

– Når alle tror at når vi har avgjort noe, så gjør vi det spennende igjen. Men i dag viste vi at vi har modnet denne sesongen. 

– I våre beste øyeblikk er det ikke lett å spille bedre fotball. Stabilitet er den neste utfordringen.

Klopp fikk også spørsmål om han vil forsterke troppen kraftig i sommer.

– Vi vil selvsagt få inn flere spillere for å få en bredere tropp, men jeg er fortsatt en som har stor tro på å utvikle laget. Disse guttene har tatt et stort steg, og jeg har tro på at de kan ta et nytt stort steg, sa Klopp.

Del

Jürgen Klopp

06.12.2017 11:58

Stem på Klopp og Salah her

Jürgen Klopp og Mohammed Salah er nominert til månedens manager og månedens spiller.

11.10.2017 12:00

Pressekonferanse på fredag

13.10.2017 08:26

Møter pressen kl. 14.00

Premier League

17.12.2017 08:30

Kampdag!

27.11.2017 17:06

Mange sene baklengsmål

15.06.2018 13:52

Premier League på TV2 til 2022

Kanalen har kjøpt rettighetene for ytterligere tre sesonger.

Dominic Solanke

10.12.2017 14:43

Klopp forklarer laguttaket

07.07.2018 11:17

Dominic Solanke:- Håper å bygge på sen scoring

Det tok lang tid før 20-årige Dominic Solanke fikk hull på scoringsbyllen hos Liverpool FC, nå håper spissen på en vellykket start kommende sesong.

05.07.2018 15:27

– De er fantastiske spillere

Dominic Solanke har latt seg imponere av Naby Keita og Fabinho.

Siste Til vår nyhetsoversikt
15.10.2018 kl 06:19

Vurderer helt nye løsninger for Anfield Road End

Liverpool FC er ikke sikre på om de planene de har fått byggetillatelse for er gode nok.

+
14.10.2018 kl 21:43

Undersøkes mandag

Det rapporteres å være en lyskeskade Mohamed Salah har pådratt seg.

+
14.10.2018 kl 17:35

Har tapt tre av fire kamper som Skottland-kaptein

Andy Robertson har ikke hatt noen heldig start på karrieren som landlagskaptein for Skottland. I kveld ble det tap for Portugal på Hampden Park.

+
14.10.2018 kl 16:55

Henderson drar ikke hjem

Jordan Henderson blir værende sammen med England-troppen selv om han ikke får spille mandagens kamp mot Spania i Sevilla.

+