GLAD OG LETTET  Nå kan Jürgen Klopp og hans disipler senke skuldrene foran Champions League-finalen.

Dette skriver avisene:«Et perfekt farvel»

Liverpool-spillerne vinket farvel til sitt hjemmepublikum med 4-0 over Brighton, som ble en perfekt generalprøve foran Champions League-finalen om snaue to uker.

– Liverpool vil ha applausen ringende i ørene hele veien til Kiev, etter en triumf-ferd av en ettermiddag på Anfield, skriver James Pearce i Liverpool Echo.

Pearce melder at Champions League-plassen ble sikret med stil, da Brighton be sablet ned. 

– Det ble intet drama, bare et vitnesbyrd om fremgang, slår han fast.

Nå ser Echo-journalisten frem til at det skal skrives enda et fantastisk kapittel i en underholdende sesong, men da må Liverpool slå Real Madrid og vinne det gjeveste europacuptrofeet for sjette gang.

– Man følte stolthet da Jürgen Klopp ledet spillerne på den tradisjonelle æresrunden. Uansett hva som skjer i Kiev vil 2017/18 være en sesong man kan glede seg over. Det var året da Klopp tok Liverpool til neste nivå, og spilte angrepsfotball som tok pusten fra publikum, skriver han.

Liverpool har scoret 134 mål i alle turneringer. Bare en gang i klubbens 126 år lange historie har det blitt gjort flere. Mohamed Salah fikk overrakt en rekke individuelle utmerkelser av Kenny Dalglish ute på banen etter kampslutt.

– Den gamle og den nye kongen av The Kop, slår Pearce fast.

Dette var sesongen da Klopp tok Liverpool til neste nivå, og spilte angrepsfotball som tok pusten fra publikum.James Pearce

Hyller Salah

Daily Mail hadde Dominic King ringside da Mohamed Salah sikret seg Premier Leagues Golden Boot som ligaens toppscorer, samtidig som Liverpool sikret seg Champions League spill for neste sesong.

– Han fikk det til å se så enkelt ut. Men det gjør han alltid. Litt tyngdeoverføring med hoften, et  løp i rom og så et presist skudd som gjorde at ballen ble liggende i hjørnet. Mohamed Salah har scoret slike mål hele sesongen, slår King fast.

Dette var hans mål nummer 32, og han skrev dermed historie.

– Skuddet med venstrefoten tok ham forbi moderne giganter som Alan Shearer, Cristiano Ronaldo og Luis Suarez. Det har vært et utrolig år for Kops egyptiske konge.

Usedvanlig glad og lettet Klopp

Chris Bascombe var som vanlig tilstede på Anfield for The Telegraph. Han konstaterer at Jürgen Klopp viste en større glede over denne Liverpool-seieren enn noen annen denne sesongen.

– Han viste ikke større glede enn dette etter noen av de altoppslukende europacupkveldene. Ikke etter at Liverpool knuste Porto. Ikke etter at de slo Manchester City. Selv ikke etter at de overvant Roma og tok seg til Champions League-finalen, skriver han.

– Seieren over Brighton sikret deltakelse i neste års Champions League, og dermed klarte han endelig å juble over at han har sjansen til å vinne turneringen om et par ukers tid.

– Alle følelsene han hadde lagt lokk på etter triumfene på Etihad og Stadio Olimpico kom endelig til overflaten. Tyskeren følte lettelse over at hovedmålet var nådd.

– Nå som man har bestått testen i langdistanseløpet Premier League, kan Klopp og hans spillere møte Real Madrid med mindre press og mer frihet når de kommer til Kiev etter en treningsleir i Spania.

Del

Dette skriver avisene

27.05.2018 12:10

Dette skriver avisene etter finaletapet:«Loris Karius trenger sympati - ikke latterliggjøring»

Liverpool pakket selv inn trofeet i gavepapir for Zinedine Zidane, skriver en kommentator.

07.05.2018 10:25

Dette skriver avisene:– Slitne røde manglet gnist

Hele sesongen avhenger nå av resultatene i de to siste kampene.

03.05.2018 10:20

Dette skriver avisene:«Har et fotballlag noen gang vært så hensynsløse og så sårbare samtidig?»

Liverpool er et lag som kan vinne 5-2 hjemme og gi deg nederlagsfølelse, og tape 4-2 borte og gi deg følelse av en mirakuløs seier.

Brighton

13.05.2018 15:22

Milner mangler etter muskelskade

Liverpool har ikke ønsket å ta noen sjanse med James Milner før finalen i Kiev.

13.05.2018 18:16

Se høydepunktene fra siste runde

Se de fire målene til Liverpool på nytt, samt målene fra Newcastle - Chelsea og de ni målene fra Tottenham- Leicester.

13.05.2018 13:20

– Tro og selvtillit er noe helt annet enn arroganse

Jürgen Klopp mener det er viktig å gjenkjenne og utnytte styrkene sine.

Siste Til vår nyhetsoversikt
15.10.2018 kl 06:19

Vurderer helt nye løsninger for Anfield Road End

Liverpool FC er ikke sikre på om de planene de har fått byggetillatelse for er gode nok.

+
14.10.2018 kl 21:43

Undersøkes mandag

Det rapporteres å være en lyskeskade Mohamed Salah har pådratt seg.

+
14.10.2018 kl 17:35

Har tapt tre av fire kamper som Skottland-kaptein

Andy Robertson har ikke hatt noen heldig start på karrieren som landlagskaptein for Skottland. I kveld ble det tap for Portugal på Hampden Park.

+
14.10.2018 kl 16:55

Henderson drar ikke hjem

Jordan Henderson blir værende sammen med England-troppen selv om han ikke får spille mandagens kamp mot Spania i Sevilla.

+