Dette skriver avisene:«Et perfekt farvel»

Liverpool-spillerne vinket farvel til sitt hjemmepublikum med 4-0 over Brighton, som ble en perfekt generalprøve foran Champions League-finalen om snaue to uker.

14. mai 2018 kl 09.22 Einar Kvande

– Liverpool vil ha applausen ringende i ørene hele veien til Kiev, etter en triumf-ferd av en ettermiddag på Anfield, skriver James Pearce i Liverpool Echo.

Pearce melder at Champions League-plassen ble sikret med stil, da Brighton be sablet ned.

– Det ble intet drama, bare et vitnesbyrd om fremgang, slår han fast.

Nå ser Echo-journalisten frem til at det skal skrives enda et fantastisk kapittel i en underholdende sesong, men da må Liverpool slå Real Madrid og vinne det gjeveste europacuptrofeet for sjette gang.

– Man følte stolthet da Jürgen Klopp ledet spillerne på den tradisjonelle æresrunden. Uansett hva som skjer i Kiev vil 2017/18 være en sesong man kan glede seg over. Det var året da Klopp tok Liverpool til neste nivå, og spilte angrepsfotball som tok pusten fra publikum, skriver han.

Liverpool har scoret 134 mål i alle turneringer. Bare en gang i klubbens 126 år lange historie har det blitt gjort flere. Mohamed Salah fikk overrakt en rekke individuelle utmerkelser av Kenny Dalglish ute på banen etter kampslutt.

– Den gamle og den nye kongen av The Kop, slår Pearce fast.

Dette var sesongen da Klopp tok Liverpool til neste nivå, og spilte angrepsfotball som tok pusten fra publikum.James Pearce

Hyller Salah

Daily Mail hadde Dominic King ringside da Mohamed Salah sikret seg Premier Leagues Golden Boot som ligaens toppscorer, samtidig som Liverpool sikret seg Champions League spill for neste sesong.

– Han fikk det til å se så enkelt ut. Men det gjør han alltid. Litt tyngdeoverføring med hoften, et løp i rom og så et presist skudd som gjorde at ballen ble liggende i hjørnet. Mohamed Salah har scoret slike mål hele sesongen, slår King fast.

Dette var hans mål nummer 32, og han skrev dermed historie.

– Skuddet med venstrefoten tok ham forbi moderne giganter som Alan Shearer, Cristiano Ronaldo og Luis Suarez. Det har vært et utrolig år for Kops egyptiske konge.

Usedvanlig glad og lettet Klopp

Chris Bascombe var som vanlig tilstede på Anfield for The Telegraph. Han konstaterer at Jürgen Klopp viste en større glede over denne Liverpool-seieren enn noen annen denne sesongen.

– Han viste ikke større glede enn dette etter noen av de altoppslukende europacupkveldene. Ikke etter at Liverpool knuste Porto. Ikke etter at de slo Manchester City. Selv ikke etter at de overvant Roma og tok seg til Champions League-finalen, skriver han.

– Seieren over Brighton sikret deltakelse i neste års Champions League, og dermed klarte han endelig å juble over at han har sjansen til å vinne turneringen om et par ukers tid.

– Alle følelsene han hadde lagt lokk på etter triumfene på Etihad og Stadio Olimpico kom endelig til overflaten. Tyskeren følte lettelse over at hovedmålet var nådd.

– Nå som man har bestått testen i langdistanseløpet Premier League, kan Klopp og hans spillere møte Real Madrid med mindre press og mer frihet når de kommer til Kiev etter en treningsleir i Spania.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]