Slik blir forberedelsene til finalen

– Å ha to uker til finalen er perfekt. Vi gir dem to dager fri, så er det i gang igjen.

13. mai 2018 kl 21.47 Arve Vassbotten

– Endel har allerede spurt meg om det er for lenge til? Nei, det er perfekt. Det er som en liten preseason for oss til kampen. Alle kan forstå at guttene nå trenger litt hvile. Vi gir dem to dager, og så drar vi på en liten leir. Vi vil ikke trene på høy intensitet.

– Vi vil gjøre endel taktisk og litt fysisk for å holde dem i form, og så fem dager igjen for å forberede seg på den siste kampen, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen.

– I dag viste vi spillet vi ikke har klart å vise de siste kampene, fordi guttene er mennesker - ikke maskiner. Jeg er så glad, sa Klopp videre.

Liverpool planlegger å dra utenlands etter at Premier League nå er over. Helt hvor Jürgen Klopp skal ta med laget er foreløpig ikke kjent, men det er antydet i Mail on Sunday at destinasjonen blir Spania.

Et viktig moment på uka i utlandet blir å samle energi før møtet med Cristiano Ronaldo & co.

– Spillerne vil ikke være ordentlig avslappet, men det vil forhåpentligvis bli muligheter for guttene til å slappe av i noen øyeblikk. Det er det de fortjener og trenger. Hvile er en viktig ting, sa Jürgen Klopp til Liverpool Echo lørdag.

– Vi vil trene, men dette blir ingen treningsleir. Det vil ikke være slik at vi drar dit for å trene to eller tre ganger om dagen. Det er tid for å lade batteriene, så når vi kommer hjem vil vi ha en uke til å forberede oss på kampen, sier Klopp.

Vi vil trene, men dette blir ingen treningsleir. Det vil ikke være slik at vi drar dit for å trene to eller tre ganger om dagen.Jürgen Klopp

En uke lenger enn Real Madrid

Men helt uten snakk om Real Madrid blir det heller ikke på turen.

– Vi vil forberede kampen på turen også, siden vi har tid sammen. Tidlig kan vi analysere ting og det er flere ting vi kan gjøre for å bli vant til situasjonen.

Nå har Liverpool to uker på å forberede laget på det som venter i Kiev. Da Klopp førte Borussia Dortmund til Champions League-finalen mot Bayern München for fem år siden, hadde han bare en uke på seg.

– Det er en massiv forskjell. Til det bedre? Ja, helt klart, sier Klopp.

Real Madrid vant lørdag 6-0 over Celta Vigo, uten Cristiano Ronaldo på banen. Men Real Madrid har igjen en kamp for sesongen. Den spiles neste lørdag.

Real Madrid ligger nå på tredjeplass, og har sikret seg Champions League for neste sesong. Men de har fortsatt mulighet til å ta igjen Atlético Madrid på andreplass.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]