Får 40 millioner pund i året for den nye draktavtalen

Sponsoravtalen med Standard Chartered er verdt 160 millioner pund.

30. mai 2018 kl 10.37 Arild Skjæveland

I forrige uke ble det klart at Standard Chartered skal ha logoen sin på Liverpools drakter frem til 2023. Den britiske banken, som har 90 prosent av sin virksomhet i Asia, Afrika og Midtøsten, har vært Liverpools draktsponsor siden de overtok for Carlsberg i 2010. Det danske bryggeriet hadde da hatt logoen sin på klubbens drakter i 18 år.

Den første avtalen ga Liverpool 20 millioner pund per sesong, og gikk frem til 2013. Avtalen ble forlenget både i 2013 og 2015, og den nåværende avtalen skulle gå ut etter denne sesongen. Den siste avtalen skal ha vært verdt 30 millioner pund per sesong.

40 millioner pund per sesong

Ifølge journalist Alex Miller, som vanligvis har god greie på disse tingene, vil avtalen være verdt totalt 160 millioner pund over fire år. Den samme summen brukes av City A.M. – en næringslivsavis basert i London

Det er 10 millioner pund mer enn forrige avtale. 40 millioner pund per sesong er det samme Arsenal får i sin nye avtale med Emirates, og det samme som avtalen til Chelsea med Yokohama Rubber er verdt, ifølge The Guardian. Manchester United sin avtale med Chevrolet gir Old Trafford-klubben 53 millioner pund i året.

Når denne avtalen går ut, har LFC hatt Standard Chartered på draktene i 13 sesonger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]