Gråt da Rodgers ville bytte ham bort

I 2012 kunne Henderson ha blitt byttet bort til Fulham. Lørdag leder han laget i en Champions League-finale.

20. mai 2018 kl 11.49 Johannes Steen

I et portrettintervju med Daily Mail forteller Henderson at han gråt da Brendan Rodgers gav ham beskjed om at manageren ønsket å kvitte seg med midtbanespilleren i en byttehandel med Fulhams Clint Dempsey.

– Brendan kalte meg inn og viste meg tilbudet og spurte hva jeg tenkte. Det virket som om han ville la det være opp til meg. Jeg gikk tilbake til rommet mitt og gråt noen tårer. Jeg endte opp med å gråte fordi det gjorde så vondt.

Historien endte heldigvis ikke slik. Jordan Henderson kjempet tilbake den daværende Liverpool-managerens tillit, og neste lørdag leder Henderson Liverpool som kaptein ut på matta i finalen i Champions League.

Kaptein mot alle odds

– Jeg snakket med agenten min og sa at jeg ikke ønsket å dra. Jeg ville bli og kjempe, prøve å forbedre meg og vise manageren at han tok feil. Agenten min var enig. Jeg snakket med min far og han var skuffet, men han støttet min avgjørelse om å bli og kjempe.

Sunderland-gutten kjempet seg siden inn i startoppstillingen, og da Steven Gerrard la skoene på hylla var det nettopp Jordan Henderson Rodgers valgte som ny kaptein.

– Fra det tidspunktet holdt jeg hodet lavt. Jeg visst jeg ikke ville få så mye spilletid som jeg ønsket, men jeg hadde troen. Jeg var ung nok til å krumme nakken, jobbe hardt og vise at de tok feil. Og jeg føler jeg klarte å gjøre det innen tiden Brendan dro.

– Det er alltid disse øyeblikkene i fotball - og i livet generelt - som kan bestemme hvilken vei du havner på. For meg var det aldri et alternativ å dra.

Var på Champions League-finale med faren

På tiden da Liverpool jaktet ligagull i 13/14 ble Hendersons far diagnosert med kreft, noe som over tid ble en stor ekstrabelastning. Faren vant kampen mot kreften, og vil stolt sitte blant tilskuerne når sønnen Jordan skal lede laget i finalen lørdag.

For Henderson vil dette være en drøm i oppfyllelse. I 2003 gikk han og faren sammen på Champions League-finalen på Old Trafford. Da hadde den da 12 år gamle Jordan snudd seg mot faren Brian og sagt at han ville spille i en slik kamp en dag.

– Vi vil være underdogs. Men jeg vet at vi kan prestere på det nivået vi har gjort, og da kan vi gi de en god kamp. Vi kan ta inspirasjon fra hva legendene i denne klubben har oppnådd, men dette er vår historie, sier kapteinen.

Portrettet kan leses i sin helhet her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]