Klopp om hva som kreves av Salah for å vinne gullballen

Mohamed Salah har scoret flere mål enn Cristiano Ronaldo denne sesongen, men Klopp mener man ikke kan sammenlikne.

20. mai 2018 kl 09.01 Johannes Steen

Når Liverpool og Real Madrid møtes for kamp om Champions League-trofeet neste lørdag vil mye handle om Mohamed Salah og Cristiano Ronaldo. Begge spillere har vært uunværlige for sine klubber, og kun ett mål skiller de to denne sesongen.

Salah har totalt nettet 44 ganger, mens Ronaldo ligger hakk i hæl med 43. Hvert eneste av de siste 10 årene er det enten Barcelonas Lionel Messi eller Ronaldo som har vunnet gullballen, men i år har også Salah blitt nevnt av flere som kandidat.

Jürgen Klopp mener at Mohamed Salah er nødt til å prestere over lengre tid slik som de to dersom han skal ha en sjanse til å vinne den prestisjetunge prisen for verdens beste fotballspiller.

– Ingen vits i å sammenlikne

– Mo har hatt en fantastisk sesong, men Cristiano har hatt 15 sesonger som dette. Han har scoret noe sånt som 47.000 mål - vanvittige tall, sier Klopp ifølge LiverpoolEcho.

– Hvorfor skal vi sammenlikne? På tiden til Pelé var det ingen som sammenliknet Pelé med andre spillere og spurte "er han like god som ham?". Nå har vi Messi og Ronaldo. De har dominert fotballen i en del år, og det er så mange andre gode spillere.

Jürgen Klopp mener at det er fortjent at Gullballen de siste årene alltid har vært mellom de to, og sier at man kommer til å savne de stort når de legger skoene på hylla.

– Messi og Ronaldo er veldig ofte i det siste øyeblikket i den riktige posisjonen til å score mål, og det er noe av det vanskeligste du kan gjøre i verden. Det er derfor de er der de er.

Ville ikke byttet Mané med Ronaldo

Klopp ble også spurt om hvem han helst ville hatt av Salah og Ronaldo.

– Det ville ikke vært dårlig å ha begge to i samme lag! Men i øyeblikket ville jeg ikke ha skiftet ut Sadio Mané. Alt er fint.

– Vi trenger ikke å lage disse historiene. Jeg vil ikke lage disse historiene, sier Liverpool-manageren.

– De har alle kvaliteter, men det handler ikke alltid om å ha de beste individuelle spillerne. Vanligvis handler det om å spille den beste fotballen. Da trenger du de andre også.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]